Буде смакота! Тушкуйте капусту з цією спецією, щоб розкрити всі аромати

Тушкована капуста – класичний варіант домашньої страви, яку всі ми полюбили ще з дитинства. Про користь тушкованої капусти відомо багато. Вона допомагає зміцнити імунітет, підвищити працездатність, протистояти вірусним захворюванням, передають Патріоти України.

Подробиці

Капусту не рекомендується їсти людям із хворобами кишечника. При цьому клітковина, що міститься в капусті, може спричинити здуття живота, загострити захворювання. Взагалі капуста вважається хорошим дієтичним продуктом, який можна їсти щодня.

Як приготувати капусту?

Цей овоч можна приготувати в каструлі за 10-15 хвилин. Однак без додавання прянощів не обійтися. Гарно приправлену тушковану капусту оцінять справжні гурмани. Приправа надасть страві неповторного смаку та нотки вишуканості. Тушковану капусту можна приготувати про запас і заморозити, щоб взимку на столі була порція вітамінів.

Капусту наріжте смужками (300 г), цибулю наріжте півкільцями (50-70 г), моркву потріть (50-60 г). Змішайте інгредієнти в ємності та трохи помніть, щоб дали сік. Сіль, перець – за смаком, плюс – 50 г олії. Тушкуйте на слабкому вогні 5-10 хвилин, злегка помішуючи. Тепер можна додати особливий інгредієнт – паприку (1 ст. л.) та продовжити готувати 10-15 хвилин, потім прибрати з вогню та можна подавати до столу.

Джерело: ПростоВей

Доступний всім! Цей простий продукт здатен знизити холестерин і запалення

неділя, 26 жовтень 2025, 13:07

Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної к...

Кава і фрукти вранці? Дієтолог розповіла, чому це небезпечно

неділя, 26 жовтень 2025, 7:44

Починаєте день з кави або фруктів? Будьте обережні! Клінічний дієтолог Наталія Григлевська розповіла, які продукти вона уникає натщесерце і чому це важливо для здоров’я шлунково-кишкового тракту, передають Патріоти України. Овочі, що викликають газоутв...