Буде смакота! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед запіканням бажано витримати м’ясо протягом декількох годин. Візьміть собі за правило: якщо готувати треба на вечір, то маринуйте вранці; якщо страва треба в першій половині дня, то маринуйте на ніч.

Ця заправка не має нічого секретного чи незвичайного, як люблять казати фуд-блогери. Потрібно лише змішати пропорційно до кількості м’яса, проте на власний смак мед, гірчицю, паприку, сік із лимона, соєвий соус. Саме ці п’ять інгредієнтів зроблять навіть із жорсткого шматка ніжну страву, волокна будуть танути в роті.

Щоб не писати пропорцію “беріть на око”, уточнимо: на 500 г м’яса треба 1 ст.л. меду, 2 ч.л. гірчиці, 1 ч.л. паприки, 1 ст.л. лимонного соку, 100 г соєвого соусу.

Скумбрія на овочевій подушці в духовці - універсальна страва

вівторок, 6 травень 2025, 16:13

Неймовірно простий спосіб приготування скумбрії у духовці. Попередньо обсмажувати чи відварювати нічого не треба. Просто закладаємо все у сирому вигляді і в результаті виходить соковита риба з чудовим смаком та ароматом. Подавати таку скумбрію з рисом ...

Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

вівторок, 6 травень 2025, 13:07

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...