Буде смакота! З якою крупою смачно запекти курку на вечерю

Якщо запекти куряче м'ясо з крупою в духовці – у вас вийде повноцінна ситна страва на вечерю. Готується вона значно простіше за традиційний плов. А замість класичного рису або гречки можна використати курупу, яка відварюється моментально і без зайвої мороки, передають Патріоти України.

Ідея приготування запечених курячих стегон в духовці на вечерю опублікована на сторінці фудблогерки Христини з ніком foodblog kristi в Instagram. Ідеальна курап на такий випадок – це булгур.

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 1 кг.
  • булгур – 1 склянка (склянка об'ємом 250 мл.)
  • вода ––2,5 склянки (склянка об'ємом 250 мл.)
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сіль, чорний перець, паприка, приправа до плову

Спосіб приготування:

1. Булгур промити.

2. Пересипати у форму для запікання.

3. Туди ж додаємо нарізані цибулю і моркву.

4. Всипати сіль, спеції та влити воду, перемішати.

5. Зверху викласти стегна.

6. Форму накрити фольгою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

7. Зняти фольгу і готувати ще 20-30 хвилин.

Що кухарі додають у воду, щоб покращити смак вареної картоплі

неділя, 25 травень 2025, 11:12

Важко знайти простіший гарнір, ніж відварена картопля. З приготуванням цієї страви без проблем справляються навіть кулінари-початківці. Однак на виході не завжди виходить страва, яка влаштовує домочадців, передають Патріоти України. Іноді картопля не в...

Смакота! Чому голубці варто готувати з пекінською капустою

неділя, 25 травень 2025, 10:12

Голубці є дуже смачною стравою, яку не соромно поставити на стіл. Дивовижне поєднання різних продуктів дозволяє зрештою отримати ситну вечерю або обід. Багато хто звик готувати голубці на звичайній білокачанній капусті. Однак варто розглянути інший вар...