Буде смакота! З якою крупою смачно запекти курку на вечерю

Якщо запекти куряче м'ясо з крупою в духовці – у вас вийде повноцінна ситна страва на вечерю. Готується вона значно простіше за традиційний плов. А замість класичного рису або гречки можна використати курупу, яка відварюється моментально і без зайвої мороки, передають Патріоти України.

Ідея приготування запечених курячих стегон в духовці на вечерю опублікована на сторінці фудблогерки Христини з ніком foodblog kristi в Instagram. Ідеальна курап на такий випадок – це булгур.

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 1 кг.
  • булгур – 1 склянка (склянка об'ємом 250 мл.)
  • вода ––2,5 склянки (склянка об'ємом 250 мл.)
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сіль, чорний перець, паприка, приправа до плову

Спосіб приготування:

1. Булгур промити.

2. Пересипати у форму для запікання.

3. Туди ж додаємо нарізані цибулю і моркву.

4. Всипати сіль, спеції та влити воду, перемішати.

5. Зверху викласти стегна.

6. Форму накрити фольгою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

7. Зняти фольгу і готувати ще 20-30 хвилин.

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...