Буде справжня смакота! Який інгредієнт додати у тісто, щоб пиріжки вийшли м'якими та ніжними - кулінарна хитрість

Домашні пиріжки допоможуть створити за сімейним столом той затишок, який так потрібний холодними осінніми днями, передають Патріоти України.

Пишні, ніжні, м'які та дуже смачні – такими ми пам'ятаємо їх з дитинства. Але не завжди тісто виходить по-справжньому вдалим. Спробуйте використати кулінарну хитрість та додати особливий інгредієнт.

Зазвичай пиріжки готуються на сироватці чи кефірі. Проте досвідчені кухарі радять використати для тіста майонез. Вам знадобляться:

  • 2 склянки теплої води;
  • 4 склянки борошна;
  • 1 ст. л. сухих дріжджів;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 100 г майонезу;
  • олія для смаження.
  • начинка.

Зараз сезон яблук, тому як начинку можна використовувати ці фрукти з цукром.

Спочатку розведіть дріжджі у теплій воді, додайте сіль, цукор та майонез. Перемішайте і потроху додайте просіяне борошно, замішуючи тісто. Накрийте його рушником і залиште на годину теплому місці.

Яблука промийте, почистіть та наріжте невеликими кубиками. Перемішайте їх із цукром. Розділіть тісто на шматочки, сформуйте кружечки, викладіть у них начинку та зліпите пиріжки.

У розігріту сковороду налийте рафіновану олію і відправте туди пиріжки. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки.

Після смаження потрібно викласти пиріжки в миску, застелену паперовим рушником – щоб забрати зайвий жир. Смачного!

Не робіть помилок! Які два продукти не можна додавати до котлетного фаршу

субота, 3 травень 2025, 6:12

У котлетний фарш на перший погляд можна додати все, що завгодно – від хліба до овочів. Причому у самих овочах майже немає обмежень, передають Патріоти України. Але в той же час існують продукти, які додавати у фарш не варто за жодних умов. Їх лише два ...

Смакота! Хрустка картопля в духовці, що ароматом збере гостей

субота, 3 травень 2025, 5:40

Рецептів із картоплею багато, але про цей знають не всі. Хрумка зверху і м’яка всередині. Така запечена чи смажена картопля може стати як гарніром, так і самостійною стравою, передають Патріоти України. 1 кг картоплі середнього розміру промийте та розр...