Від того, наскільки добре приготовлені макарони, залежить чи вгамуєте ви голод і чи отримаєте гастрономічне задоволення. Однак приготувати їх такими не просто, важливо знати кілька секретів, передають Патріоти України.
Таємниці правильного приготування макаронів були розкриті на сайті taste.com.au. Портал зібрав рекомендації провідних кухарів, які допоможуть приготувати смачні макарони.
Кулінари пояснили, яких помилок припускаються ті, хто береться варити макарони без попередньої підготовки, покладаючись лише на власні відчуття або рекомендації на упаковці.
Зокрема, майстри порадили не економити на воді та вибирати для варіння продукту великі каструлі. При цьому слід пам'ятати, що вода для варіння має бути підсоленою.
Також фахівці акцентували увагу на тому, що після додавання пасти до киплячої води її потрібно постійно помішувати, щоб та не злиплася. Готові макарони не слід промивати, як це робить багато хто, тому що "так можна змити весь смак".
Італійська шеф-кухарка Роберта д'Еліа звернула увагу на важливість часу варіння макаронів. Щоб досягти ідеальної пасти, вона рекомендував варити пасту шість-сім хвилин. Однак якщо макарони на смак все ще жорсткі, вона припустила, що їх можна ще потримати в киплячій воді, але не більше 30 секунд.
ажучи про помилки у приготуванні пасти, фахівці розкритикували звичку багатьох людей додавати соняшникову чи оливкову олію у воду, в якій варяться макарони, щоб ті не злипалися. Професіонали попередили, що за такого варіння, на макаронинах залишиться плівка, яка "заблокує" смак пасти і не дасть вам насолодитися стравою.
Також вони попросили утриматися від надто великої кількості соусу. "Паста не повинна в ньому тонути", – попередили експерти.
Макарони люблять у багатьох країнах не лише за швидкість приготування та їх смак, а й за користь. А її, виявляється, у них чимало. Так, у макаронах міститься багато вітаміну В, що грає важливу роль у функціонуванні нашого організму. Вітаміни цієї групи беруть участь в основних метаболічних процесах, регулюють діяльність травної системи, а також колосально впливають на роботу нервової системи та психіки.
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...