Будуть справді ідеальними! Шеф-кухарі назвали головні секрети правильного варіння макаронів

Від того, наскільки добре приготовлені макарони, залежить чи вгамуєте ви голод і чи отримаєте гастрономічне задоволення. Однак приготувати їх такими не просто, важливо знати кілька секретів, передають Патріоти України.

Таємниці правильного приготування макаронів були розкриті на сайті taste.com.au. Портал зібрав рекомендації провідних кухарів, які допоможуть приготувати смачні макарони.

Кулінари пояснили, яких помилок припускаються ті, хто береться варити макарони без попередньої підготовки, покладаючись лише на власні відчуття або рекомендації на упаковці.

Як готувати макарони

Зокрема, майстри порадили не економити на воді та вибирати для варіння продукту великі каструлі. При цьому слід пам'ятати, що вода для варіння має бути підсоленою.

Також фахівці акцентували увагу на тому, що після додавання пасти до киплячої води її потрібно постійно помішувати, щоб та не злиплася. Готові макарони не слід промивати, як це робить багато хто, тому що "так можна змити весь смак".

Італійська шеф-кухарка Роберта д'Еліа звернула увагу на важливість часу варіння макаронів. Щоб досягти ідеальної пасти, вона рекомендував варити пасту шість-сім хвилин. Однак якщо макарони на смак все ще жорсткі, вона припустила, що їх можна ще потримати в киплячій воді, але не більше 30 секунд.

ажучи про помилки у приготуванні пасти, фахівці розкритикували звичку багатьох людей додавати соняшникову чи оливкову олію у воду, в якій варяться макарони, щоб ті не злипалися. Професіонали попередили, що за такого варіння, на макаронинах залишиться плівка, яка "заблокує" смак пасти і не дасть вам насолодитися стравою.

Також вони попросили утриматися від надто великої кількості соусу. "Паста не повинна в ньому тонути", – попередили експерти.

Макарони люблять у багатьох країнах не лише за швидкість приготування та їх смак, а й за користь. А її, виявляється, у них чимало. Так, у макаронах міститься багато вітаміну В, що грає важливу роль у функціонуванні нашого організму. Вітаміни цієї групи беруть участь в основних метаболічних процесах, регулюють діяльність травної системи, а також колосально впливають на роботу нервової системи та психіки.

Маленька хитрість для смачних котлет: Що додати у фарш, щоб він був соковитішим

вівторок, 21 березень 2023, 16:09

Зараз стільки рецептів приготування страв, що вигадати нові дуже складно. Але ніхто нам не заважає вдосконалити старі, передають Патріоти України. Чи можливо зробити улюблені котлети ще смачнішими та соковитішими? Досвідчені господарки стверджують, що ...

А ви це знали? Як не можна готувати макарони - найпоширеніші помилки, через які вироби виходять несмачними

неділя, 19 березень 2023, 7:30

Часто макарони злипаються, розварюються і виходять прісними. Все це через неправильну технологію приготування. А саме: температуру води, відварювання з кришкою чи без неї, з промиванням або без нього, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розпо...