Щоб приготувати цей чудовий святковий рулет, вам знадобиться натхнення і всього 45 хвилин часу. До того ж бісквіт можна просочити коньяком або ромом, що зробить десерт ще смачнішим і ароматнішим. Рецептом рулету "Червоний оксамит" поділився сайт Shef Donna.
У глибоку миску розбийте яйця, додайте цукор і пудру. Збивайте на максимальній швидкості міксера близько 10 хвилин, поки маса не збільшиться в об'ємі в 3 рази.
Додайте рідкий харчовий барвник червоного кольору. Залежно від виду та концентрації барвника його може знадобитися від кількох крапель до столової ложки. Тому додавайте фарбу потроху, продовжуючи збивати яєчно-цукрову суміш, допоки колір не буде достатньо насиченим і рівномірним.
В окрему миску просійте борошно, крохмаль і какао.
Частинами додавайте суху суміш у збиті яйця, акуратно перемішуючи лопаткою.
Бісквітне тісто має вийти дуже повітряним. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером, і розрівняйте лопаткою.
Випікайте бісквіт за температури 180 градусів близько 10 хвилин. Щоб бісквіт вийшов пишним, дверцята духовки під час випікання відчиняти не можна.
Готовий бісквіт згорніть у рулет разом із пергаментом і накрийте рушником.
Змішайте рікотту зі сметаною, цукровою пудрою і згущувачем. Збийте крем міксером на низьких обертах.
Бісквіт розгорніть, просочіть міцним алкоголем або сиропом за бажанням. Рівномірно розподіліть крем по поверхні бісквіта.
На половину рулету викладіть джем. Обережно згорніть рулет і викладіть на дошку швом донизу.
Гострим ножем підрівняйте кінці рулету. Розтопіть шоколад і прикрасьте ним верх рулету.
Готовий рулет приберіть у холодильник на 8 годин, щоб він просочився і застиг.
Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...
Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...