Чарівна випічка без дріжджів: Рецепт повітряних турецьких пиріжків до сніданку

Повітряні турецькі пиріжки — це популярна страва балканської кухні. Вважайте, що у них вони цінуються так само, як в українців вареники. І схоже між ними ще й те, що готується чарівна випічка без дріжджів. Так от, називаються ці пиріжки "поача" і найчастіше готуються до сніданку, інформують Патріоти України.

Щодо начинки, то тут все, як і у нас з варениками. Вона може бути різною — сир з зеленню та шинкою, з м’ясом та картоплею. І взагалі — з усім, що знайдеться в холодильнику. Рецепт, яким ми ділимося сьогодні, передбачає сирну солону начинку. Отож, записуйте, аби одного ранку здивувати й свою родину цією особливою турецькою випічкою.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 430 г
  • Розпушувач для тіста — 12 г
  • Яйця — 3 штуки
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 1 ч. л
  • Сіль — 1 ч. л
  • Рослинна олія — 60 г
  • Кефір — 100 мл
  • Оцет — 15 мл
  • Бринза — 250 г

Приготування

  • Вершкове масло кімнатної температури змішати з рослинною олією. Для цього використовувати не міксер, а віночок. Далі додати оцет 9%, кефір, посолити та підсолодити. Перемішати. Вкинути до маси 2 яєчних білки й 1 жовток. Знову перемішати до однорідності.
  • І поступово, у два етапи, вводити пшеничне борошно, перемішане з розпушувачем. Весь час місити тісто, не зупиняючись. Має вийти легке тісто. Скачати його у формі ковбаски та порізати на невеликі шматочки.
  • Начинка — змішати бринзу з 1 яйцем. Розім’яти все виделкою. Кожен шматочок тіста посипати борошном і розкачати його в коржик. По центру викласти начинку і зліпити краї тіста. Готовий пиріжок ще притиснути зверху. Але так, щоб він не розвалився.
  • Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом. Збити яйце і змастити ним заготовки. Посередині кожного пиріжка зробити невеликий надріз ножем. Випікати у духовці, розігрітій до 200 С протягом 30 хвилин. Можна потримати й довше на кілька хвилин, щоб смаколики стали ще більш рум’яними.
  • Повітряні турецькі пиріжки — це чарівна випічка без дріжджів, яка смакуватиме як до борщу, так і до чаю. Приємного апетиту!

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...

Де зберігати банани, щоб вони не чорніли? Експерт розкрив секрет

неділя, 6 липень 2025, 13:08

Банани можуть залишатися свіжими, твердими та ароматними довше, якщо зберігати їх у правильному місці на кухні. Експерти радять не просто класти банани в звичайний фруктовий кошик, а зробити дещо несподіване, передають Патріоти України. За словами фах...