Чарівна випічка без дріжджів: Рецепт повітряних турецьких пиріжків до сніданку

Повітряні турецькі пиріжки — це популярна страва балканської кухні. Вважайте, що у них вони цінуються так само, як в українців вареники. І схоже між ними ще й те, що готується чарівна випічка без дріжджів. Так от, називаються ці пиріжки "поача" і найчастіше готуються до сніданку, інформують Патріоти України.

Щодо начинки, то тут все, як і у нас з варениками. Вона може бути різною — сир з зеленню та шинкою, з м’ясом та картоплею. І взагалі — з усім, що знайдеться в холодильнику. Рецепт, яким ми ділимося сьогодні, передбачає сирну солону начинку. Отож, записуйте, аби одного ранку здивувати й свою родину цією особливою турецькою випічкою.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 430 г
  • Розпушувач для тіста — 12 г
  • Яйця — 3 штуки
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 1 ч. л
  • Сіль — 1 ч. л
  • Рослинна олія — 60 г
  • Кефір — 100 мл
  • Оцет — 15 мл
  • Бринза — 250 г

Приготування

  • Вершкове масло кімнатної температури змішати з рослинною олією. Для цього використовувати не міксер, а віночок. Далі додати оцет 9%, кефір, посолити та підсолодити. Перемішати. Вкинути до маси 2 яєчних білки й 1 жовток. Знову перемішати до однорідності.
  • І поступово, у два етапи, вводити пшеничне борошно, перемішане з розпушувачем. Весь час місити тісто, не зупиняючись. Має вийти легке тісто. Скачати його у формі ковбаски та порізати на невеликі шматочки.
  • Начинка — змішати бринзу з 1 яйцем. Розім’яти все виделкою. Кожен шматочок тіста посипати борошном і розкачати його в коржик. По центру викласти начинку і зліпити краї тіста. Готовий пиріжок ще притиснути зверху. Але так, щоб він не розвалився.
  • Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом. Збити яйце і змастити ним заготовки. Посередині кожного пиріжка зробити невеликий надріз ножем. Випікати у духовці, розігрітій до 200 С протягом 30 хвилин. Можна потримати й довше на кілька хвилин, щоб смаколики стали ще більш рум’яними.
  • Повітряні турецькі пиріжки — це чарівна випічка без дріжджів, яка смакуватиме як до борщу, так і до чаю. Приємного апетиту!

Це може здивувати! У яких продуктах найбільше кальцію

понеділок, 20 жовтень 2025, 19:45

Кальцій (Ca) є найпоширенішим мінералом у людському організмі. Він становить більшу частину структури кісткової та зубної тканини. Дізнайтеся, де найбільше кальцію в їжі та які продукти варто вживати, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. В о...

Не робіть помилок! Чому заварна кава виходить без смаку

понеділок, 20 жовтень 2025, 16:56

Навіть найдорожча кава може втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити кілька базових помилок. Неправильна температура води, неточні пропорції або неякісний помел роблять напій плоским, водянистим або занадто гірким. Багато людей не звертаю...