Час запасатися "закускою мрії": Смажені баклажани з солодким перцем. Готувати просто, без стерилізації

Смажені баклажани з солодким перцем

За словами кулінарки Марини Гармаш, такі баклажани - один із її найулюбленіших варіантів домашніх заготовок. Закриває так вже багато років. Овочі бере невеликі, тому їх кількість може відрізнятися, передають Патріоти України.

Потрібно на 1 літрову банку:

  • 5 — 6 шт. баклажанів,
  • 5 — 7 шт. солодкого перцю,
  • 2 — 4 зубчики часнику,
  • 10 — 12 гілочок петрушки
  • 2 ст. л. цукру,
  • 1 ч. л. солі,
  • 50 — 60 мл 9% оцту,
  • рослинна олія для смаження без запаху;
  • вода-окріп

Приготування:

Добре вимийте банки. Петрушку та часник подрібніть. На дно банки насипте цукор і сіль, влийте оцет. Накрийте кришечкою. Баклажани промийте під проточною водою. Розріжте їх на дві частини, потім кожну з частин на брусочки. Розігрійте сковороду з рослинною олією, покладіть баклажани в один шар і обсмажте з усіх боків. Включаючи сторону, де знаходиться шкірочка. Смажаться баклажани дуже швидко, готові повинні легко проколюватися виделкою.

Відкрийте кришечку і перекладіть першу порцію прямо в банку, відразу ж накрийте. Смажте наступну порцію. Кожен шар баклажанів перекладіть часником та петрушкою.

Солодкий перець наколіть виделкою, чи ножем. Також обсмажте під кришкою, до готовності. Перекладіть до смажених баклажанів. Закип'ятіть воду і залийте підготовлену баночку до самого верха. Відразу ж закатайте. За допомогою рушника покачайте баночку в руках, щоб розтанули цукор і сіль. Закутайте на добу.

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...