Чого ніколи не робили бабусі, коли пекли паски: Перевірений рецепт

Таїнство: як завести тісто та спекти святкову паску на Великдень.

Коли багато років тому головний спеціаліст управління освіти Людмила Савіна з сім'єю приїжджала до бабусі на Великдень, найсмачнішим, для онуків, була бабусина паска, передають Патріоти України.

Вона пекла паски в суботу з ранку. Бабуся затівала тісто, коли на кухні нікого не було поруч, потім тісто стояло на розстойці в повній тиші. Ще Людмила Віталіївна запам'ятала, що до тесту не можна було підходити з поганими думками і настроєм, злістю. Це було ціле таїнство. За бабусиними рецептами пекла паску мама Людмили Савіної, а тепер уже і вона сама.

Рецепт не змінювався майже 60 років

Людмила з задоволенням ділиться ним з читачами.

  • Підготувати дріжджі - в стакан покласти 50 грам свіжих дріжджів розтерти їх з 1 чайною ложкою цукру, долити до половини склянки теплим молоком. Дати дріжджів зіграти.
  • Розтерти 5 жовтків з 1 склянкою цукру, ¾ чайної ложки солі і ваніллю, влити 1,5 склянки теплого молока. У цю масу додати підготовлені дріжджі. Поступово додаємо борошно (приблизно 6 склянок). Вимішуємо тісто, воно буде м'яким. Поставити тісто в тепле затишне місце приблизно на 2 години.
  • У цей час приготуйте 1-1,5 склянки родзинок (промити його і розпарити) і 125 грам вершкового масла (щоб масло було м'яким).
  • Коли тісто збільшиться в розмірах майже в 2 рази додати розм'якшене масло і родзинки. Перемішайте тісто.
  • У підготовлені форми викладіть тісто на ⅓ форми. Коли тісто підійде в формах - помістити їх в піч. Випікати в духовці при температурі 200 градусів, час випікання залежить від вашої форми (невелика форма приблизно 30-40 хвилин).

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...