Чоловіки оцінять: Рецепт салату із болгарського перцю з бужениною

Ні для кого не секрет, що харчування має бути збалансованим. Це означає, що в щоденному меню повинні бути присутніми овочі та фрукти, які постачають більшість вітамінів, а також м'ясо як основне джерело білка. Не варто забувати і про жири, передусім ненасичені, що містяться в оліях. Пропонований рецепт салату з болгарського перцю з бужениною задовольняє всі вимоги правильного харчування, тому що його склад збалансований за всіма інгредієнтами, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 стручки болгарського перцю;
  • 200 г буженини
  • 100 г оливок
  • 1 гілочка базиліку
  • 50 мл оливкової олії
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 2 чайні ложки французької гірчиці
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Оливкову олію з'єднати з соком лимона, додати гірчицю, посолити, поперчити і збити до однорідного стану.

Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжок і нарізати тонкою соломкою. Так само соломкою нарізати буженину, а оливки — кільцями.

Підготовлені перець, буженину і оливки з'єднати, акуратно перемішати, укласти в салатник, полити заправкою і прикрасити листочками базиліку.

На замітку

Буженину за бажання можна замінити шинкою, відвареним м'ясом або язиком.

Щоб салат мав естетичніший вигляд, використовуйте болгарський перець різних кольорів: червоний, жовтий і зелений.

А ви це знали? О котрій треба вечеряти взимку? Наукова відповідь

вівторок, 2 грудень 2025, 23:10

Коли взимку день скорочується до кількох годин світла, організм переходить на інший ритм. Ми раніше втомлюємося, частіше хочемо тепла та затишку, і нерідко вечеряємо значно пізніше, ніж варто, передають Патріоти України. Та наука дедалі наполегливіше н...

Не будуть злипатися: Ось у якій воді, скільки і як правильно варити спагеті

вівторок, 2 грудень 2025, 12:45

Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...