Чоловіки оцінять: Рецепт салату із болгарського перцю з бужениною

Ні для кого не секрет, що харчування має бути збалансованим. Це означає, що в щоденному меню повинні бути присутніми овочі та фрукти, які постачають більшість вітамінів, а також м'ясо як основне джерело білка. Не варто забувати і про жири, передусім ненасичені, що містяться в оліях. Пропонований рецепт салату з болгарського перцю з бужениною задовольняє всі вимоги правильного харчування, тому що його склад збалансований за всіма інгредієнтами, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 стручки болгарського перцю;
  • 200 г буженини
  • 100 г оливок
  • 1 гілочка базиліку
  • 50 мл оливкової олії
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 2 чайні ложки французької гірчиці
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Оливкову олію з'єднати з соком лимона, додати гірчицю, посолити, поперчити і збити до однорідного стану.

Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжок і нарізати тонкою соломкою. Так само соломкою нарізати буженину, а оливки — кільцями.

Підготовлені перець, буженину і оливки з'єднати, акуратно перемішати, укласти в салатник, полити заправкою і прикрасити листочками базиліку.

На замітку

Буженину за бажання можна замінити шинкою, відвареним м'ясом або язиком.

Щоб салат мав естетичніший вигляд, використовуйте болгарський перець різних кольорів: червоний, жовтий і зелений.

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...