Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують, передають Патріоти України.

Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють.

Подробиці

Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дерунам більш рівномірну текстуру. Список продуктів, як правило, дуже простий – картопля, цибуля, борошно.

Деякі також додають сік лимона, щоб картопля не стала сірою або чорною. Однак не всі знають про те, що до складу рецепту можна вводити оцет.

У чому сенс цієї хитрощі

Незважаючи на той факт, що деруни є вельми апетитною стравою, багато хто відмовляється її вживати через велику кількість жиру.

При смаженні доводиться використовувати багато олії, внаслідок чого вона вбирається в картоплю.

Якщо до складу тіста ввести трохи оцту, то проблему буде вирішено. Деруни вийдуть набагато приємніші на смак.

Якщо ви не хочете додавати оцет, його можна замінити на ложку будь-якого міцного алкоголю. Ці два інгредієнти ніяк не впливають на фінальні смакові якості дерунів.

Не робіть так! Названо помилку, яка псує смак кави

середа, 27 серпень 2025, 18:45

Натуральна кава, а точніше кофеїн, який міститься в ній, як стверджують дієтологи, спроможна дещо пригнічувати апетит та сприяти зниженню ваги, передають Патріоти України. Звісно, якщо пити її без підсолоджувачів та вершків. Буває, що за допомогою різн...

Є секрети! Як правильно готувати печінку, щоб вона не гірчила

середа, 27 серпень 2025, 16:45

Печінка - дуже цінний продукт, в якому найбільше заліза. Але, дуже часто печінка має неприємний запах, і щоб цього уникнути, печінку потрібно просто замочити в молоці на 2 години, передають Патріоти України. Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже ...