Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують, передають Патріоти України.

Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють.

Подробиці

Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дерунам більш рівномірну текстуру. Список продуктів, як правило, дуже простий – картопля, цибуля, борошно.

Деякі також додають сік лимона, щоб картопля не стала сірою або чорною. Однак не всі знають про те, що до складу рецепту можна вводити оцет.

У чому сенс цієї хитрощі

Незважаючи на той факт, що деруни є вельми апетитною стравою, багато хто відмовляється її вживати через велику кількість жиру.

При смаженні доводиться використовувати багато олії, внаслідок чого вона вбирається в картоплю.

Якщо до складу тіста ввести трохи оцту, то проблему буде вирішено. Деруни вийдуть набагато приємніші на смак.

Якщо ви не хочете додавати оцет, його можна замінити на ложку будь-якого міцного алкоголю. Ці два інгредієнти ніяк не впливають на фінальні смакові якості дерунів.

Смакота! Як приготувати найніжніший паштет з курячої печінки

вівторок, 7 січень 2025, 16:09

Зі звичайних інгредієнтів і завдяки простим діям виходить справжній делікатес, передають Патріоти України. Економні господині підрахували, що приготувати паштет з курячої печінки значно дешевше ніж придбати магазинний. А на смак – значно смачніший. Го...

Це здивує багатьох! Навіщо додавати в картоплю під час варіння пиво

вівторок, 7 січень 2025, 13:00

Ці кулінарні трюки допоможуть зварити смачну картоплю навіть без додавання вершкового масла, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Традиційно під час приготування картоплі додається вершкове масло, це робить страву насиченою, ароматною та ніж...