Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують, передають Патріоти України.

Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють.

Подробиці

Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дерунам більш рівномірну текстуру. Список продуктів, як правило, дуже простий – картопля, цибуля, борошно.

Деякі також додають сік лимона, щоб картопля не стала сірою або чорною. Однак не всі знають про те, що до складу рецепту можна вводити оцет.

У чому сенс цієї хитрощі

Незважаючи на той факт, що деруни є вельми апетитною стравою, багато хто відмовляється її вживати через велику кількість жиру.

При смаженні доводиться використовувати багато олії, внаслідок чого вона вбирається в картоплю.

Якщо до складу тіста ввести трохи оцту, то проблему буде вирішено. Деруни вийдуть набагато приємніші на смак.

Якщо ви не хочете додавати оцет, його можна замінити на ложку будь-якого міцного алкоголю. Ці два інгредієнти ніяк не впливають на фінальні смакові якості дерунів.

Що додати до сметани, щоб вона не згорнулася в підливі

вівторок, 11 березень 2025, 0:15

Поряд із томатною пастою сметана є однією з найпопулярніших основ для підливи. Кисломолочний продукт відрізняється ніжністю та чудовим смаком. Саме тому з нього виходить дуже апетитний соус. Проте страва буде зіпсована, якщо сметана згорнулася під час ...

А ви це знали? Навіщо поєднувати куркуму та чорний перець

понеділок, 10 березень 2025, 23:43

Спеції — це не лише аромат і смак, а й цілюща сила природи, яка здатна зміцнювати наше здоров’я. Куркума і чорний перець — ідеальне поєднання, про яке варто знати кожному, хто дбає про своє самопочуття. Чому ці дві спеції працюють у тандемі та як їх пр...