Чому їжа стає смачнішою після ночі в холодильнику - висновки дослідників

Багато любителів поїсти давно помітили таку закономірність: щоб смак їжі став яскравішим, потрібно поставити її в холодильник на ніч. Особливо це помітно після вживання страв, що залишилися з вчорашньої вечері, передають Патріоти України.

Подробиці

Співробітники Оксфордського університету знайшли наукове пояснення цієї закономірності.

Висновки дослідників опубліковані в британських ЗМІ.

За словами вчених, поліпшення смакових якостей страв пов’язане з хімічною взаємодією їхніх компонентів.

Як приклад дослідники з Великої Британії навели індійську суміш спецій під назвою “карі”. Ця страва складається з 20-30 компонентів.

З цієї причини суміші потрібно настоятись, щоб окремі спеції почали “контактувати” одна з одною. Після цього смакові якості каррі значно покращаться.

Також учені з Оксфорда розповіли про ще один спосіб зробити страву смачнішою: її слід готувати в кілька етапів.

Фахівці розповіли про так зване “потрійне готування”. Наприклад, приготування лазаньї має складатися з трьох стадій.

Перша – тушкування м’яса. Друга – запікання в духовці. Третя – розігрівання наступного ранку приготовану вчора страву.

При цьому дослідники підкреслюють: лазанью можна ставити в холодильник тільки після того, як страва повністю охолола.

Хочеться солоного, солодкого і кислого? Дізнайтесь, чого насправді не вистачає вашому організму

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 18:15

Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...