Чому їжа стає смачнішою після ночі в холодильнику - висновки дослідників

Багато любителів поїсти давно помітили таку закономірність: щоб смак їжі став яскравішим, потрібно поставити її в холодильник на ніч. Особливо це помітно після вживання страв, що залишилися з вчорашньої вечері, передають Патріоти України.

Подробиці

Співробітники Оксфордського університету знайшли наукове пояснення цієї закономірності.

Висновки дослідників опубліковані в британських ЗМІ.

За словами вчених, поліпшення смакових якостей страв пов’язане з хімічною взаємодією їхніх компонентів.

Як приклад дослідники з Великої Британії навели індійську суміш спецій під назвою “карі”. Ця страва складається з 20-30 компонентів.

З цієї причини суміші потрібно настоятись, щоб окремі спеції почали “контактувати” одна з одною. Після цього смакові якості каррі значно покращаться.

Також учені з Оксфорда розповіли про ще один спосіб зробити страву смачнішою: її слід готувати в кілька етапів.

Фахівці розповіли про так зване “потрійне готування”. Наприклад, приготування лазаньї має складатися з трьох стадій.

Перша – тушкування м’яса. Друга – запікання в духовці. Третя – розігрівання наступного ранку приготовану вчора страву.

При цьому дослідники підкреслюють: лазанью можна ставити в холодильник тільки після того, як страва повністю охолола.

Діти точно оцінять! Домашній апельсиновий мармелад за 5 хвилин

субота, 18 січень 2025, 7:07

Мармеладки за цим рецептом виходять тверденькі, не липкі і не розтануть при кімнатній температурі, чудова і корисна альтернатива магазинному мармеладу, передають Патріоти України. У сотейник влити апельсиновий сік, всипати до нього желатин та цукор. До...

Господиням на замітку! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

субота, 18 січень 2025, 6:12

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...