Багато любителів поїсти давно помітили таку закономірність: щоб смак їжі став яскравішим, потрібно поставити її в холодильник на ніч. Особливо це помітно після вживання страв, що залишилися з вчорашньої вечері, передають Патріоти України.
Співробітники Оксфордського університету знайшли наукове пояснення цієї закономірності.
Висновки дослідників опубліковані в британських ЗМІ.
За словами вчених, поліпшення смакових якостей страв пов’язане з хімічною взаємодією їхніх компонентів.
Як приклад дослідники з Великої Британії навели індійську суміш спецій під назвою “карі”. Ця страва складається з 20-30 компонентів.
З цієї причини суміші потрібно настоятись, щоб окремі спеції почали “контактувати” одна з одною. Після цього смакові якості каррі значно покращаться.
Також учені з Оксфорда розповіли про ще один спосіб зробити страву смачнішою: її слід готувати в кілька етапів.
Фахівці розповіли про так зване “потрійне готування”. Наприклад, приготування лазаньї має складатися з трьох стадій.
Перша – тушкування м’яса. Друга – запікання в духовці. Третя – розігрівання наступного ранку приготовану вчора страву.
При цьому дослідники підкреслюють: лазанью можна ставити в холодильник тільки після того, як страва повністю охолола.
У складі молочних продуктів часто можна знайти пальмову олію. Вона досить шкідлива для людського організму і може викликати серйозні захворювання. Як визначити, чи є в молочних продуктах пальмова олія - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти Ук...
Багато любителів поїсти давно помітили таку закономірність: щоб смак їжі став яскравішим, потрібно поставити її в холодильник на ніч. Особливо це помітно після вживання страв, що залишилися з вчорашньої вечері, передають Патріоти України. Співробітники...