Чому котлети потрібно не смажити, а запікати? Соковиті котлети в духовці

Спробуйте приготувати котлетки в духовці, і ви будете вражені! Якщо їх випікати в духовці, то смак буде трохи іншим, набагато приємнішим. Котлетки будуть соковитішими, м’якшими, ніжнішими і кориснішими, передають Патріоти України.

Як приготувати котлети в духовці

Насамперед задумайтесь над цим рецептом, якщо ви дбаєте про своє здоров’я і фігуру. Всі відомо, що типові котлетки, які треба смажити на олії, просочуються цією шкідливою гарячою олією і додають сотні кілокалорій вашій страві. Ще одна перевага котлет в духовці в тому, що за один раз можна приготувати аж 15-20 котлеток, тобто не треба довго стояти біля плити й знімати, накладати нові, обертати. Найкращим же рішенням будуть запечені котлетки з смачним соусом на ваш смак.

Інгредієнти:

  • 200 г яловичини;
  • 300 г свинини;
  • 1 цибулина;
  • 2 невеликих картоплини;
  • 2 яйця;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,5 ст. молока;
  • 3 скибочки білого хліба;
  • зелень за смаком;
  • сіль і перець за смаком;
  • 200 мл нежирної сметани для соусу (за бажанням).

Спосіб приготування:

1. На невеликі шматки поріжте м’ясо, після цього прокрутіть його через м’ясорубку разом із цибулею.

2. На середній тертці натріть картоплю, завдяки якій котлетки будуть дуже соковитими.

3. Тепер до миски з натертою картоплею додайте яйце, вичавлений часник, сіль та перець. Добре вимішайте.

4. Приготуйте хліб: залийте молоком і подрібніть в кашку блендером.

5. Додайте до хліба фарш і зелень. Якщо відчуваєте, що котлетки не будуть добре ліпитись, то можна ще додати манки або борошна.

6. Краще залишити готову суміш для ліплення котлеток на годину в холодильнику, так всі інгредієнти змішаються, просочаться один одним. Через годину в холодильнику починайте ліпити котлетки.

7. Духовку заздалегідь підготуйте: розігрійте до 180 градусів, а деко застеліть пергаментним папером і змастіть олією.

8. Змочіть руки, сформуйте котлетки і викладіть на деко.

9. Випікайте котлетки при вищевказаній температур і 30-40 хвилин, не перевертаючи.

10. Приготуйте соус або підливу, щоб звершити страву. Обирайте той варіант, який найбільше смакує вашій родині, а ми ще запропонуємо свій сметанний соус: вичавіть часник, додайте трохи води і склянку нежирної сметани. За 5 хвилин до готовності вилийте соус на котлетки, вони просочаться ним і потішать вас своїм ніжним і водночас гостреньким смаком.

Порада: якщо фарш сухий, то додайте ложку жирних вершків, вершкового масла. Під час випікання ці інгредієнти будуть танути, а ваші котлетки стануть ще смачніші

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...

Не помиліться! ТОП-5 порад, як правильно вибрати каву

неділя, 19 травень 2024, 17:30

Кава - це популярний напій, який має чимало шанувальників по всьому світу. Однак часом не виходить приготувати її так само смачно, як це роблять у кав’ярнях. Найчастіше так відбувається не лише через спосіб приготування, а й через неправильний вибір са...