Спробуйте приготувати котлетки в духовці, і ви будете вражені! Якщо їх випікати в духовці, то смак буде трохи іншим, набагато приємнішим. Котлетки будуть соковитішими, м’якшими, ніжнішими і кориснішими, передають Патріоти України.
Насамперед задумайтесь над цим рецептом, якщо ви дбаєте про своє здоров’я і фігуру. Всі відомо, що типові котлетки, які треба смажити на олії, просочуються цією шкідливою гарячою олією і додають сотні кілокалорій вашій страві. Ще одна перевага котлет в духовці в тому, що за один раз можна приготувати аж 15-20 котлеток, тобто не треба довго стояти біля плити й знімати, накладати нові, обертати. Найкращим же рішенням будуть запечені котлетки з смачним соусом на ваш смак.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. На невеликі шматки поріжте м’ясо, після цього прокрутіть його через м’ясорубку разом із цибулею.
2. На середній тертці натріть картоплю, завдяки якій котлетки будуть дуже соковитими.
3. Тепер до миски з натертою картоплею додайте яйце, вичавлений часник, сіль та перець. Добре вимішайте.
4. Приготуйте хліб: залийте молоком і подрібніть в кашку блендером.
5. Додайте до хліба фарш і зелень. Якщо відчуваєте, що котлетки не будуть добре ліпитись, то можна ще додати манки або борошна.
6. Краще залишити готову суміш для ліплення котлеток на годину в холодильнику, так всі інгредієнти змішаються, просочаться один одним. Через годину в холодильнику починайте ліпити котлетки.
7. Духовку заздалегідь підготуйте: розігрійте до 180 градусів, а деко застеліть пергаментним папером і змастіть олією.
8. Змочіть руки, сформуйте котлетки і викладіть на деко.
9. Випікайте котлетки при вищевказаній температур і 30-40 хвилин, не перевертаючи.
10. Приготуйте соус або підливу, щоб звершити страву. Обирайте той варіант, який найбільше смакує вашій родині, а ми ще запропонуємо свій сметанний соус: вичавіть часник, додайте трохи води і склянку нежирної сметани. За 5 хвилин до готовності вилийте соус на котлетки, вони просочаться ним і потішать вас своїм ніжним і водночас гостреньким смаком.
Порада: якщо фарш сухий, то додайте ложку жирних вершків, вершкового масла. Під час випікання ці інгредієнти будуть танути, а ваші котлетки стануть ще смачніші
Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...