Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять не такі котлети

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети, передають Патріоти України.

Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись.

Подробиці

Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними.

Ще однією причиною використання хліба є збереження у м’ясній страві всіх соків.

Проте забезпечити соковитість виходить далеко не завжди. І пов’язано це із поширеною помилкою.

Що більшість господинь роблять не так

Зрозуміло, що у фарш не можна відправляти сухий хліб. М’якуш обов’язково слід замочити в рідині.

В якості цієї рідини більшість використовує молоко. Вважається, що молоко покращує смакові якості страви.

Однак, це далеко не так. Більше того, молоко зробить страву менш апетитною.

Справа в тому, що молоко та м’ясо є джерелами різних білків, які погано взаємодіють один з одним при дії високих температур.

Таким чином, під час смаження котлет їхні інгредієнти не зможуть зв’язатися.

Підсумком стане витікання з фаршу рідини, під час смаження котлет. В результаті на тарілці виявляться сухі котлети без натяку на соковитість.

Це означає, що замочувати хліб для фаршу потрібно лише у простій воді.

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...

Чого не можна робити з мікрохвильовкою: ТОП-5 фатальних помилок

п’ятниця, 8 серпень 2025, 6:13

Мікрохвильова піч - одна з найпопулярніших кухонних помічниць. Проте багато хто користується нею неправильно, що часто призводить до зіпсованої їжі, непотрібного бруду та навіть поломки приладу, передають Патріоти України. Швидкість і зручність приготу...