Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять погані котлети

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись, передають Патріоти України.

Подробиці

Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією причиною використання хліба є збереження у м’ясній страві всіх соків. Проте забезпечити соковитість виходить далеко не завжди. І пов’язано це із поширеною помилкою.

Що більшість господинь роблять не так

Зрозуміло, що у фарш не можна відправляти сухий хліб. М’якуш обов’язково слід замочити в рідині. В якості цієї рідини більшість використовує молоко. Вважається, що молоко покращує смакові якості страви. Однак, це далеко не так. Більше того, молоко зробить страву менш апетитною.

Справа в тому, що молоко та м’ясо є джерелами різних білків, які погано взаємодіють один з одним при дії високих температур.

Таким чином, під час смаження котлет їхні інгредієнти не зможуть зв’язатися. Підсумком стане витікання з фаршу рідини, під час смаження котлет. В результаті на тарілці виявляться сухі котлети без натяку на соковитість. Це означає, що замочувати хліб для фаршу потрібно лише у простій воді.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...