Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять погані котлети

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись, передають Патріоти України.

Подробиці

Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією причиною використання хліба є збереження у м’ясній страві всіх соків. Проте забезпечити соковитість виходить далеко не завжди. І пов’язано це із поширеною помилкою.

Що більшість господинь роблять не так

Зрозуміло, що у фарш не можна відправляти сухий хліб. М’якуш обов’язково слід замочити в рідині. В якості цієї рідини більшість використовує молоко. Вважається, що молоко покращує смакові якості страви. Однак, це далеко не так. Більше того, молоко зробить страву менш апетитною.

Справа в тому, що молоко та м’ясо є джерелами різних білків, які погано взаємодіють один з одним при дії високих температур.

Таким чином, під час смаження котлет їхні інгредієнти не зможуть зв’язатися. Підсумком стане витікання з фаршу рідини, під час смаження котлет. В результаті на тарілці виявляться сухі котлети без натяку на соковитість. Це означає, що замочувати хліб для фаршу потрібно лише у простій воді.

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати рис після варіння

неділя, 23 лютий 2025, 12:12

Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...