Чому не піднімається дріжджове тісто - на це є дві причини

Ароматні булочки, хліб, пироги і пиріжки зі всілякими начинками – варіанти страв на основі універсального дріжджового тіста. Однак не всім, навіть найдосвідченіших кухарям, завжди вдається придумати ще один кулінарний шедевр з тіста цього виду, передають Патріоти України.

Примхлива маса борошна і молока іноді зовсім не хоче підніматися, руйнуючи всі плани з приготування м’якої і апетитної випічки. Якщо у вас не піднімається тісто, це може бути з двох причин.

Перша причина

У приміщенні занадто холодна температура. Якщо повітря на кухні не прогрівається хоча б до 22 градусів, це означає, що задумка приречена на провал.

Друга причина

Ви додали дріжджі в холодне молоко. Температура рідини для приготування опари повинна бути близька до температури тіла, тобто 36-37 градусів.

Перевірити, чи достатньо підігріте молоко перед додаванням в нього дріжджів, дуже просто – опустіть палець в рідину і зосередьтеся на своїх відчуттях.

Найгірший сніданок для вашого кишечника - продукти, яких краще уникати вранці

вівторок, 23 грудень 2025, 0:28

Сніданок визначає наш настрій, енергію та здоров’я кишечника. Але не всі ранкові страви однаково корисні, передають Патріоти України. Невеликі зміни у ранковому раціоні можуть значно покращити стан кишечника та загальне самопочуття. Не йдеться про повн...

Кардіолог шокував: Що вершкове масло робить із вашим тиском

вівторок, 23 грудень 2025, 0:07

Ви думали, що вершкове масло - безпечна насолода на сніданок чи у випічці? Лікарі б’ють на сполох: надлишок цього продукту може підвищувати кров’яний тиск та шкодити серцю, передають Патріоти України. Що відбувається: насичені жири у маслі зменшують ви...