Чому не пропікається шарлотка: Названо основні помилки

Шарлотка є одним із найпростіших і найсмачніших пирогів, яким ми смакуємо в яблучний сезон, передають Патріоти України.

Популярність шарлотки легко пояснюється тим, що пиріг виходить бюджетним та смачним.

Подробиці

Однак молоді господині можуть зіткнутися із низкою проблем.

Наприклад, пиріг не пропікається, хоча зовнішня сторона може навіть підгоріти.

Чому так відбувається?

Не варто додавати дуже велику кількість яєць, тому що через це тісто може не пропікатися. На склянку борошна зазвичай потрібно від двох до чотирьох яєць, але не більше.

Потім слід звернути увагу на яблука.

Більше двох брати не варто, тому що вони дають надто велику кількість соку. Через це шарлотка виходить сируватою.

Деякі досвідчені господині спочатку обсмажують яблука з цукром на сковороді і потім додають їх у рецепт.

Форму потрібно вибирати відповідного розміру. Найкраще підійде варіант із не дуже високими бортами.

Шарлотку ставлять випікатися, а знизу поміщають ємність з водою.

Завдяки цим секретам яблучний пиріг виходить смачним та апетитним.

Джерело: ПростоВей

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...