Чому не пропікається шарлотка: Названо основні помилки

Шарлотка є одним із найпростіших і найсмачніших пирогів, яким ми смакуємо в яблучний сезон, передають Патріоти України.

Популярність шарлотки легко пояснюється тим, що пиріг виходить бюджетним та смачним.

Подробиці

Однак молоді господині можуть зіткнутися із низкою проблем.

Наприклад, пиріг не пропікається, хоча зовнішня сторона може навіть підгоріти.

Чому так відбувається?

Не варто додавати дуже велику кількість яєць, тому що через це тісто може не пропікатися. На склянку борошна зазвичай потрібно від двох до чотирьох яєць, але не більше.

Потім слід звернути увагу на яблука.

Більше двох брати не варто, тому що вони дають надто велику кількість соку. Через це шарлотка виходить сируватою.

Деякі досвідчені господині спочатку обсмажують яблука з цукром на сковороді і потім додають їх у рецепт.

Форму потрібно вибирати відповідного розміру. Найкраще підійде варіант із не дуже високими бортами.

Шарлотку ставлять випікатися, а знизу поміщають ємність з водою.

Завдяки цим секретам яблучний пиріг виходить смачним та апетитним.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Коли треба додавати цибулю у фарш на пельмені

понеділок, 28 квітень 2025, 12:12

М’ясна начинка у вигляді фаршу відрізняється для різних страв, хоч багато хто вважає, що фарш із м’яса на пельмені, котлети, біляші однакова. Для того, щоб пельмені були соковиті, треба додавати цибулю. Але часто це не так, передають Патріоти України. ...

Не робіть так! Три помилки, які допускають господині під час варіння картопляного пюре

понеділок, 28 квітень 2025, 11:12

Зіпсувати картопляне пюре може кожен. Достатньо допустити одну з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і не корисною. Запам’ятайте, що не можна робити під час варіння пюре, аби наступного разу картопля була смачною, передають Патріоти України....