Чому не пропікається шарлотка: Названо основні помилки

Шарлотка є одним із найпростіших і найсмачніших пирогів, яким ми смакуємо в яблучний сезон, передають Патріоти України.

Популярність шарлотки легко пояснюється тим, що пиріг виходить бюджетним та смачним.

Подробиці

Однак молоді господині можуть зіткнутися із низкою проблем.

Наприклад, пиріг не пропікається, хоча зовнішня сторона може навіть підгоріти.

Чому так відбувається?

Не варто додавати дуже велику кількість яєць, тому що через це тісто може не пропікатися. На склянку борошна зазвичай потрібно від двох до чотирьох яєць, але не більше.

Потім слід звернути увагу на яблука.

Більше двох брати не варто, тому що вони дають надто велику кількість соку. Через це шарлотка виходить сируватою.

Деякі досвідчені господині спочатку обсмажують яблука з цукром на сковороді і потім додають їх у рецепт.

Форму потрібно вибирати відповідного розміру. Найкраще підійде варіант із не дуже високими бортами.

Шарлотку ставлять випікатися, а знизу поміщають ємність з водою.

Завдяки цим секретам яблучний пиріг виходить смачним та апетитним.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...