Чому не пропікаються смажені пиріжки: ТОП-3 причини

Будь-яка господиня засмутиться, якщо помітить, що смажені пиріжки до кінця не пропеклися, передають Патріоти України.

Однак часто це пов’язано тільки з тим, що в процесі приготування були допущені деякі помилки.

Температура посуду

Будь-яку смажену їжу не можна готувати в тому випадку, якщо посуд добре не прогрітий. Через це тісто може не прожаритися рівномірно.

В результаті навіть готові на перший погляд пиріжки можуть бути сирими всередині.

Тому не забувайте спочатку добре розігріти посуд і потім приступайте до смаження.

Процес приготування

Важливо вибрати коректний температурний режим і на стадії смаження. Якщо вибирати надто інтенсивну температуру, то зовнішня частина пиріжка може виглядати готовою і залишатися всередині сирою.

Тому потрібно смажити пиріжки на середньому вогні або можна досягти апетитної скоринки, а потім довести до повної готовності страву в духовці.

Кришка

Багато хто вважає, що при смаженні пиріжків потрібно накривати сковорідку кришкою. Однак варто враховувати появу конденсату.

В результаті пиріжки можуть вийти не тільки сирими, а й м’якими. Тому використовувати кришку не варто.

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...

Вбиває повільно! Експерти назвали небезпечний напій, який шкодить печінці

субота, 15 листопад 2025, 7:44

Енергетичні напої обіцяють миттєву бадьорість, але лікарі попереджають: за цим ефектом може ховатися серйозний ризик, насамперед для печінки - головного фільтра організму, пише ukrhealth.net, передають Патріоти України. Експерти рекомендують замінити е...