Чому не варто виливати картофпляний відвар і що з нього приготувати - геніальна ідея

Якщо ви досі виливаєте відвар після картоплі, то безсумнівно робите це даремно. Більшість господинь навіть не здогадується, якими смачними виходять пиріжки, приготовані на картопляному відварі. Цікаво, що у процесі смаження вони не поглинають у себе зайву олію. Тож, ті, хто слідкує за фігурою, можуть не хвилюватись, передають Патріоти України.

Рецепт пиріжків з картоплею на картопляному відварі опублікований у кулінарному блозіzaya_momfood в Instagram.Інгредієнти:

Тісто:

  • картопляний відвар – 1 ст
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • свіжі дріжджі – 10 г\ сухі дріжджі – 3 г
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • борошно – 450 г

Начинка:

  • картопля – 5 шт
  • молоко – 70 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Відварити картоплю до готовності. Злити відвар та охолодити його.

2. Картоплю подрібнити до стану пюре. Додати сіль, молоко, вершкове масло та зелень. Перемішати та охолодити

3. В охолоджений відвар додати сіль, цукор, дріжджі, рослинну олію. Перемішати.4. Поступово додати борошно. Замісити тісто, яке не прилипатиме до рук. Змазати його олією та залишити на 1,5 години у теплому місці.

5. Поділити тісто на порційні шматки та сформувати пиріжки з картопляною начинкою.

6. Смажити пиріжки на пательні з обох боків до готовності.


Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...