Чому не варто виливати картофпляний відвар і що з нього приготувати - геніальна ідея

Якщо ви досі виливаєте відвар після картоплі, то безсумнівно робите це даремно. Більшість господинь навіть не здогадується, якими смачними виходять пиріжки, приготовані на картопляному відварі. Цікаво, що у процесі смаження вони не поглинають у себе зайву олію. Тож, ті, хто слідкує за фігурою, можуть не хвилюватись, передають Патріоти України.

Рецепт пиріжків з картоплею на картопляному відварі опублікований у кулінарному блозіzaya_momfood в Instagram.Інгредієнти:

Тісто:

  • картопляний відвар – 1 ст
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • свіжі дріжджі – 10 г\ сухі дріжджі – 3 г
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • борошно – 450 г

Начинка:

  • картопля – 5 шт
  • молоко – 70 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Відварити картоплю до готовності. Злити відвар та охолодити його.

2. Картоплю подрібнити до стану пюре. Додати сіль, молоко, вершкове масло та зелень. Перемішати та охолодити

3. В охолоджений відвар додати сіль, цукор, дріжджі, рослинну олію. Перемішати.4. Поступово додати борошно. Замісити тісто, яке не прилипатиме до рук. Змазати його олією та залишити на 1,5 години у теплому місці.

5. Поділити тісто на порційні шматки та сформувати пиріжки з картопляною начинкою.

6. Смажити пиріжки на пательні з обох боків до готовності.


Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...