Чому не варто виливати картофпляний відвар і що з нього приготувати - геніальна ідея

Якщо ви досі виливаєте відвар після картоплі, то безсумнівно робите це даремно. Більшість господинь навіть не здогадується, якими смачними виходять пиріжки, приготовані на картопляному відварі. Цікаво, що у процесі смаження вони не поглинають у себе зайву олію. Тож, ті, хто слідкує за фігурою, можуть не хвилюватись, передають Патріоти України.

Рецепт пиріжків з картоплею на картопляному відварі опублікований у кулінарному блозіzaya_momfood в Instagram.Інгредієнти:

Тісто:

  • картопляний відвар – 1 ст
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • свіжі дріжджі – 10 г\ сухі дріжджі – 3 г
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • борошно – 450 г

Начинка:

  • картопля – 5 шт
  • молоко – 70 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Відварити картоплю до готовності. Злити відвар та охолодити його.

2. Картоплю подрібнити до стану пюре. Додати сіль, молоко, вершкове масло та зелень. Перемішати та охолодити

3. В охолоджений відвар додати сіль, цукор, дріжджі, рослинну олію. Перемішати.4. Поступово додати борошно. Замісити тісто, яке не прилипатиме до рук. Змазати його олією та залишити на 1,5 години у теплому місці.

5. Поділити тісто на порційні шматки та сформувати пиріжки з картопляною начинкою.

6. Смажити пиріжки на пательні з обох боків до готовності.


Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...