Чому опускається шарлотка після випічки - помилки, які роблять господині

Кожен кулінар хоче, щоб приготований ним яблучний пиріг вийшов максимально пишним, передають Патріоти України.

Ось тільки досягти цієї мети виходить далеко не завжди.

Подробиці

Нерідко господині стикаються з наступною неприємною обставиною: у духовці шарлотка, здавалося б, піднялася, проте після завершення приготування страва миттєво опадає.

Така неприємність може статись, якщо допущені певні помилки.

Перепад температур

Однією з причин зникнення «повітряності» пирога є різкий перепад температур.

Тому після завершення приготування шарлотки потрібно залишити її в духовці на кілька хвилин.

Також важливо враховувати, що в духовці не повинні бути занадто висока температура. Страва чудово приготується, якщо температура у духовій шафі становитиме 180 градусів.

Додавання зайвих інгредієнтів

У тісто для яблучного пирога не потрібно додавати соду або розпушувач.

Справа в тому, що саме через ці компоненти шарлотка може втратити об’єм. Повітряною вона стає за рахунок яєць.

Не обваляли яблука у борошні

Яблука – обов’язковий інгредієнт для шарлотки. Однак їх не варто класти в пиріг у «голому» вигляді.

Шматочки яблук повинні отримати «одяг». Йдеться про борошно. Саме за рахунок наявності цього сипучого компонента сік з них не витече.Кожен кулінар хоче, щоб приготований ним яблучний пиріг вийшов максимально пишним.

Ось тільки досягти цієї мети виходить далеко не завжди.

Подробиці

Нерідко господині стикаються з наступною неприємною обставиною: у духовці шарлотка, здавалося б, піднялася, проте після завершення приготування страва миттєво опадає.

Така неприємність може статись, якщо допущені певні помилки.

Перепад температур

Однією з причин зникнення «повітряності» пирога є різкий перепад температур.

Тому після завершення приготування шарлотки потрібно залишити її в духовці на кілька хвилин.

Також важливо враховувати, що в духовці не повинні бути занадто висока температура. Страва чудово приготується, якщо температура у духовій шафі становитиме 180 градусів.

Додавання зайвих інгредієнтів

У тісто для яблучного пирога не потрібно додавати соду або розпушувач.

Справа в тому, що саме через ці компоненти шарлотка може втратити об’єм. Повітряною вона стає за рахунок яєць.

Не обваляли яблука у борошні

Яблука – обов’язковий інгредієнт для шарлотки. Однак їх не варто класти в пиріг у «голому» вигляді.

Шматочки яблук повинні отримати «одяг». Йдеться про борошно. Саме за рахунок наявності цього сипучого компонента сік з них не витече.

Джерело: ПростоВей

Що не можна змішувати з молоком - багато господинь про це навіть не здогадується

вівторок, 15 квітень 2025, 18:12

Звісно, що корисно знати які продукти можна поєднувати, а які ні. Справа не лише у смаку, а й у можливих шлункових проблемах. Ви, мабуть, пам’ятаєте поради своїх бабусь не поєднувати кисле з молоком? Варто дізнатися більше про цю тему, передають Патріо...

Ідеальна пропорція: Скільки потрібно додати солі на 1 кг фаршу для котлет

вівторок, 15 квітень 2025, 17:09

Котлети – це універсальна м’ясна страва, яка відмінно підійде для обіду або вечері. Основний плюс полягає в тому, що вона чудово поєднується з різними гарнірами та овочевими салатами, передають Патріоти України. Крім того, готуються котлети дуже просто...