
Кожен кулінар хоче, щоб приготований ним яблучний пиріг вийшов максимально пишним, передають Патріоти України.
Ось тільки досягти цієї мети виходить далеко не завжди.
Нерідко господині стикаються з наступною неприємною обставиною: у духовці шарлотка, здавалося б, піднялася, проте після завершення приготування страва миттєво опадає.
Така неприємність може статись, якщо допущені певні помилки.
Перепад температур
Однією з причин зникнення «повітряності» пирога є різкий перепад температур.
Тому після завершення приготування шарлотки потрібно залишити її в духовці на кілька хвилин.
Також важливо враховувати, що в духовці не повинні бути занадто висока температура. Страва чудово приготується, якщо температура у духовій шафі становитиме 180 градусів.
Додавання зайвих інгредієнтів
У тісто для яблучного пирога не потрібно додавати соду або розпушувач.
Справа в тому, що саме через ці компоненти шарлотка може втратити об’єм. Повітряною вона стає за рахунок яєць.
Не обваляли яблука у борошні
Яблука – обов’язковий інгредієнт для шарлотки. Однак їх не варто класти в пиріг у «голому» вигляді.
Шматочки яблук повинні отримати «одяг». Йдеться про борошно. Саме за рахунок наявності цього сипучого компонента сік з них не витече.Кожен кулінар хоче, щоб приготований ним яблучний пиріг вийшов максимально пишним.
Ось тільки досягти цієї мети виходить далеко не завжди.
Нерідко господині стикаються з наступною неприємною обставиною: у духовці шарлотка, здавалося б, піднялася, проте після завершення приготування страва миттєво опадає.
Така неприємність може статись, якщо допущені певні помилки.
Перепад температур
Однією з причин зникнення «повітряності» пирога є різкий перепад температур.
Тому після завершення приготування шарлотки потрібно залишити її в духовці на кілька хвилин.
Також важливо враховувати, що в духовці не повинні бути занадто висока температура. Страва чудово приготується, якщо температура у духовій шафі становитиме 180 градусів.
Додавання зайвих інгредієнтів
У тісто для яблучного пирога не потрібно додавати соду або розпушувач.
Справа в тому, що саме через ці компоненти шарлотка може втратити об’єм. Повітряною вона стає за рахунок яєць.
Не обваляли яблука у борошні
Яблука – обов’язковий інгредієнт для шарлотки. Однак їх не варто класти в пиріг у «голому» вигляді.
Шматочки яблук повинні отримати «одяг». Йдеться про борошно. Саме за рахунок наявності цього сипучого компонента сік з них не витече.
Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...
Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...