Чому плов не вийшов розсипчастим - основні помилки господарок

Якщо не вдається приготувати рис розсипчастим, то страву, що вийшла, не можна назвати пловом, передають Патріоти України.

Тому господині ретельно вибирають потрібну крупу і особливим способом готують її для отримання ідеального результату.

Подробиці

Щоб не вийшла каша замість плову, варто знати деякі секрети приготування. Яких помилок важливо уникати:

1.Купівля не того сорту рису.

Не завжди є фінансова можливість купувати дорогу крупу, яка ідеально підходить для плову. Але серед бюджетних сортів рису можна вибрати гідний варіант. Вибирайте рис, який має витягнуту форму. А круглі зернятка найкраще підходять для каш.

2.Ігнорування промивання.

Практично всі види крупи не можна готувати у тому вигляді, в якому ви їх придбали. Коли мова заходить про рис, вода дозволяє позбавити крупу від надлишку крохмалю. Тому кілька разів перед приготуванням варто повторювати “водні процедури”.

3.Відсутність замочування.

Не варто поспішати з приготуванням плову. Спочатку йому потрібно відстоятись у мисці з водою хоча б півгодини. Якщо ви завжди будете дотримуватись цього правила, то плов вийде ідеальним.

4.Перемішування плову.

Не слід перемішувати інгредієнти між собою під час приготування. Не варто боятися, що вони можуть пригоріти: при правильному співвідношенні та дотриманні технології виготовлення плов вийде смачним. Якщо ж ви почнете помішувати, то рис не вийде розсипчастим.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...