Чому риба в духовці виходить сухою - ось яких помилок припускаються господині

Найкорисніше запекти рибу в духовій шафі. Цього принципу дотримуються всі спеціалісти, складаючи меню для схуднення чи дієти, передають Патріоти України.

Але не завжди риба, приготована таким чином виходить смачною та соковитою.

Якщо ви припустились при готуванні певних помилок, ваша страва в результаті вийде насмачною.

Помилки, яких варто уникати при запіканні риби

Добавки

Якщо ви плануєте запікати рибу цілою, подбайте про додаткові спеції. Це потрібно для того, щоб риба була соковитою.

Можете покласти шматочки лимона, цибулю, зелень.

Це зробить вашу запечену рибу соковитою та ароматною.

Дотримання температурного режиму

Не забувайте попередньо прогріти духову шафу. Так ваша риба швидше приготується, та буде соковитішою.

Якщо поставити запікатись рибу в непрогріту духову шафу, ви значно збільшите час її приготування, та ризикуєте зробити сухою та несмачною.

Час

Риба запікається швидко. Якщо перетримати її в духовій шафі то є ризик що вона вийде сухою. Оптимальний час для запікання риби – до 35 хвилин.

В разі, якщо ви запікаєте шматки риби – потрібно близько 20 хвилин.

Скільки полуниці можна їсти на день без наслідків для здоров’я

неділя, 1 червень 2025, 11:22

Полуниця — це не лише смачно, а й дуже корисно. Вона багата на вітамін C, антиоксиданти, клітковину і має низьку калорійність. Але навіть із таким чудовим продуктом важливо знати міру, передають Патріоти України. 150–250 г (приблизно 1–2 склянки) — без...

Не відірватися! Як приготувати смачну італійську пасту з куркою та помідорами

неділя, 1 червень 2025, 11:09

В Італії пастою називають практично всі борошняні вироби. Особливо розширилося значення цього слова останніми роками: тепер під пастою часом розуміють навіть смажений у фритюрі «хмиз» і страви близькосхідного походження, що нагадують чебуреки, передают...