Чому смажена картопля не хрумтить? Є бабусина хитрість

Смажена картопля є улюбленою стравою багатьох, передають Патріоти України.

Готується вона просто і швидко. Проте не всі господині можуть похвалитися тим, що картопля виходить хрусткою, а не більше схожою на кашу. Це відбувається у разі, якщо порушити технологію приготування.

Подробиці

Досвідчені кулінари знають, що далеко не всі сорти картоплі підходять для смаження. Саму апетитну і хрумку скоринку дають коренеплоди з рожевою і жовтою шкіркою, тому що в них менше крохмалю.

Саме через високий вміст крохмалю картопля не виходить рум’яною і хрумкою.

Виправити проблему просто. Для цього необхідно на півгодини замочити картоплю у холодній воді. Молодий овоч потрібно вимочувати довше.

Потім її потрібно добре просушити, інакше вода не дасть сформуватися скоринці.

Картоплю слід смажити у великій кількості розпеченої рослинної олії, щоб вона була більш апетитною та хрумкою.

Для приготування рекомендується брати сковороду із товстими стінками. Смажити картоплю потрібно на середньому вогні без помішування близько 5 хвилин, після чого можна картопляні часточки перевернути.

Після цього додається зелень, а посуд закривається кришкою.

За кілька хвилин до закінчення необхідно посолити страву.

Джерело: ПростоВей

Робите це після вечері? Будуть сумні наслідки

понеділок, 8 грудень 2025, 6:12

Лягати після ситної вечері – поширена звичка, яка може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Доктор Міхал Вжосек, клінічний дієтолог, пояснює, чому диван після вечері - не найкраща ідея, і що робити замість цього, щоб покращити травлення, сон та рівень е...

Засинаєте важко? Пийте цей напій ввечері - і сон стане глибоким

неділя, 7 грудень 2025, 17:13

Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...