Чому зривають кришки в консервації: ТОП-3 причини, про які варто знати

У кого хоч раз вибухали банки із зимовими заготовками, не забуде про це ніколи. Добре, якщо зіпсована маса просто розтечеться на підлозі, передають Патріоти України.

Але буває, що оббризкане все навколо. Приємного мало, не кажучи вже про те, що шкода зіпсованих продуктів і даремно витраченого часу та сил. Можна нескінченно довго стерилізувати банки та чистити їх содою, але це не гарантує належного результату.

Чому “вибухає” консервація

1. Це обов’язково станеться з вашими заготовками, якщо овочі, фрукти або ягоди були погано вимиті. Усі інгредієнти промивають як мінімум у трьох водах, після чого обрізають хвостики та все зайве. Листочки, трави та інші добавки повинні бути також чистими та свіжими. Зайве нагадувати, що овочі, фрукти та ягоди повинні бути без дефектів та ознак псування. Навіть якщо просто обрізати зіпсований шматок, розраховувати на успіх не варто. для заготівлі краще брати той урожай, який тільки-но зібрали з грядок.

2. Якщо кришки погано закатані або, навпаки, перетиснули, є ймовірність, що заготівля злетить в повітря. Переверніть банку і простежте, щоб від основи кришки не піднімалися бульбашки повітря, а краї кришки щільно прилягали до банки. До речі, на шийці банки не повинно бути подряпин, вм’ятин, сколів та інших пошкоджень.

3. Рецептура повинна дотримуватися з повною строгістю. Будь-який відступ від рецепту може стати причиною псування продукту. Найголовніше, в засолюванні використовувати сіль великого помелу і, обов’язково, кам’яну. Йодована сіль йодована, рожева( гімалайська) не підходять, така сіль призводить до того, що заготовки стають каламутними, а також може зірвати кришки з консервації.

Лише спробуйте! Що досвідчені господині додають при варінні пельменів для покращення смаку

понеділок, 16 червень 2025, 12:12

Пельмені завжди можна приготувати дуже смачно, якщо відповідально підійти до вибору складових. Не тільки від якості тіста та м’яса залежатиме результат: важливо ще правильно відварити пельмені. Які моменти варто враховувати під час готування, передають...

Господиням на замітку! Що робити, якщо суп вийшов занадто жирним

понеділок, 16 червень 2025, 11:12

У процесі приготування супу можна не розрахувати кількість жирних компонентів, через що смакові якості бульйону помітно погіршуються. Однак це не означає, що перша страва безнадійно зіпсована. Є три простих способи, які допоможуть усе виправити. У чому...