Чудові смак і текстура: Рецепт картопляного супу від шеф-кухаря

Картопля - один із основних інгредієнтів практично будь-якого супу, проте мало хто готує першу страву з цим продуктом у головній ролі. Подібна страва під назвою картопляний айнтопф існує в німецькій кухні, проте її рідко перебивають у крем-суп. Але якщо у світі існує рідке пюре та суп з картоплі, чому б не об'єднати їх і не приготувати першу страву кремової консистенції з картоплею у головній ролі? Секретами приготування поділився «пекельний шеф» Алекс Якутов, передають Патріоти України.

Крем-суп із картоплі

ІНГРЕДІЄНТИ

Цвітна капуста 1 головка
Картопля 500 г
Цибуля 1 шт.
Часник 1 зубчик
Олія 50 г
Чабрець 50 г
Молоко 100 г
Вершки 100 г
Бульйон 1 л
Чорний перець, мускатний горіх за смаком
Бекон 200 г
Сухарі 200 г
Кінза, м'ята за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Обсмажте капусту крупними шматками. Потім обсмажте цибулю та часник.
  2. Поріжте кубиками відварену картоплю і обсмажте її.
  3. Змішайте картоплю, капусту, цибулю та часник. Протушкуйте все разом протягом декількох хвилин, а потім збийте в блендері. Процідіть через сито.
  4. Додайте до страви: сушений чебрець, молоко, вершки та будь-який бульйон. Проваріть усе разом.
  5. Додайте кінзу, м'яту, чорний перець, натріть мускатний горіх і перемішайте. Викладіть бекон та сухарі. Поставте на кілька хвилин у духовку. Смачного!

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...