Чудові смак і текстура: Рецепт картопляного супу від шеф-кухаря

Картопля - один із основних інгредієнтів практично будь-якого супу, проте мало хто готує першу страву з цим продуктом у головній ролі. Подібна страва під назвою картопляний айнтопф існує в німецькій кухні, проте її рідко перебивають у крем-суп. Але якщо у світі існує рідке пюре та суп з картоплі, чому б не об'єднати їх і не приготувати першу страву кремової консистенції з картоплею у головній ролі? Секретами приготування поділився «пекельний шеф» Алекс Якутов, передають Патріоти України.

Крем-суп із картоплі

ІНГРЕДІЄНТИ

Цвітна капуста 1 головка
Картопля 500 г
Цибуля 1 шт.
Часник 1 зубчик
Олія 50 г
Чабрець 50 г
Молоко 100 г
Вершки 100 г
Бульйон 1 л
Чорний перець, мускатний горіх за смаком
Бекон 200 г
Сухарі 200 г
Кінза, м'ята за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Обсмажте капусту крупними шматками. Потім обсмажте цибулю та часник.
  2. Поріжте кубиками відварену картоплю і обсмажте її.
  3. Змішайте картоплю, капусту, цибулю та часник. Протушкуйте все разом протягом декількох хвилин, а потім збийте в блендері. Процідіть через сито.
  4. Додайте до страви: сушений чебрець, молоко, вершки та будь-який бульйон. Проваріть усе разом.
  5. Додайте кінзу, м'яту, чорний перець, натріть мускатний горіх і перемішайте. Викладіть бекон та сухарі. Поставте на кілька хвилин у духовку. Смачного!

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...