Чудові смак і текстура: Рецепт картопляного супу від шеф-кухаря

Картопля - один із основних інгредієнтів практично будь-якого супу, проте мало хто готує першу страву з цим продуктом у головній ролі. Подібна страва під назвою картопляний айнтопф існує в німецькій кухні, проте її рідко перебивають у крем-суп. Але якщо у світі існує рідке пюре та суп з картоплі, чому б не об'єднати їх і не приготувати першу страву кремової консистенції з картоплею у головній ролі? Секретами приготування поділився «пекельний шеф» Алекс Якутов, передають Патріоти України.

Крем-суп із картоплі

ІНГРЕДІЄНТИ

Цвітна капуста 1 головка
Картопля 500 г
Цибуля 1 шт.
Часник 1 зубчик
Олія 50 г
Чабрець 50 г
Молоко 100 г
Вершки 100 г
Бульйон 1 л
Чорний перець, мускатний горіх за смаком
Бекон 200 г
Сухарі 200 г
Кінза, м'ята за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Обсмажте капусту крупними шматками. Потім обсмажте цибулю та часник.
  2. Поріжте кубиками відварену картоплю і обсмажте її.
  3. Змішайте картоплю, капусту, цибулю та часник. Протушкуйте все разом протягом декількох хвилин, а потім збийте в блендері. Процідіть через сито.
  4. Додайте до страви: сушений чебрець, молоко, вершки та будь-який бульйон. Проваріть усе разом.
  5. Додайте кінзу, м'яту, чорний перець, натріть мускатний горіх і перемішайте. Викладіть бекон та сухарі. Поставте на кілька хвилин у духовку. Смачного!

Просто ідеальний! Зимовий салат з яблуком, цибулею та зеленню

понеділок, 15 грудень 2025, 5:40

Такий салат буде доречний як у свята, так і у будні. Він корисний, смачний та досить бюджетний, що для багатьох людей також важливо. Подавайте естетично та створюйте в будинку особливу атмосферу. Позитивні емоції потрібні всім і завжди, передають Патрі...

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...