Чудові смак і текстура: Рецепт картопляного супу від шеф-кухаря

Картопля - один із основних інгредієнтів практично будь-якого супу, проте мало хто готує першу страву з цим продуктом у головній ролі. Подібна страва під назвою картопляний айнтопф існує в німецькій кухні, проте її рідко перебивають у крем-суп. Але якщо у світі існує рідке пюре та суп з картоплі, чому б не об'єднати їх і не приготувати першу страву кремової консистенції з картоплею у головній ролі? Секретами приготування поділився «пекельний шеф» Алекс Якутов, передають Патріоти України.

Крем-суп із картоплі

ІНГРЕДІЄНТИ

Цвітна капуста 1 головка
Картопля 500 г
Цибуля 1 шт.
Часник 1 зубчик
Олія 50 г
Чабрець 50 г
Молоко 100 г
Вершки 100 г
Бульйон 1 л
Чорний перець, мускатний горіх за смаком
Бекон 200 г
Сухарі 200 г
Кінза, м'ята за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Обсмажте капусту крупними шматками. Потім обсмажте цибулю та часник.
  2. Поріжте кубиками відварену картоплю і обсмажте її.
  3. Змішайте картоплю, капусту, цибулю та часник. Протушкуйте все разом протягом декількох хвилин, а потім збийте в блендері. Процідіть через сито.
  4. Додайте до страви: сушений чебрець, молоко, вершки та будь-який бульйон. Проваріть усе разом.
  5. Додайте кінзу, м'яту, чорний перець, натріть мускатний горіх і перемішайте. Викладіть бекон та сухарі. Поставте на кілька хвилин у духовку. Смачного!

Смакота! Як оригінально запекти качку з яблуками в апельсинах

четвер, 22 травень 2025, 18:13

Запечена качка – не така вже й рідкісна страва на святковому столі. Але цей рецепт особливий, тому сподіваємося, що він стане гідним доповненням до вашого меню. Спробуйте, передають Патріоти України. Інгредієнти:Качка – 1 шт.Яблука – 2-3 шт.Курага – 50...

Смакота! Шпинатний рулет з лососем та сиром на святковий стіл

четвер, 22 травень 2025, 17:12

Повітряний шпинатний бісквіт із ніжним крем-сиром та слабосоленим лососем може стати ще однією смачною, гарною та швидкою закускою на стіл, передають Патріоти України. Для приготування візьміть:. Шпинат заливаємо окропом і через пару хвилин зливаємо во...