Чудово зігріває взимку: Рецепт чеського часникового супу із куркою

Часниковий суп – апетитна страва, яка здатна врятувати від застуди. Він надзвичайно популярний у Польщі та Чехії і має сподобатися всім, хто полюбляє пікантний смак! Ця страва ідеально підходить у прохолодні дні та вечори, яких так багато взимку. Традиційний рецепт цієї страви не складний, а інгредієнти – далекі від категорії вишуканостей. Саме простота і зачаровує у цій страві, зазначають Патріоти України.

За бажанням у цей суп можна додати тертий суп або яйце. Втім, кожна господиня завжди знайде, як вдосконалити будь-який рецепт.

Рецепт часникового супу

Час: 1 година
Порцій: 2

Інгредієнти:

  • велика головка часнику;
  • шість картоплин;
  • 1 літр курячого бульйону;
  • багет;
  • спеції (сіль, перець, лавровий лист).

Приготування:

  1. Картоплю почистіть і наріжте кубиками.
  2. Часник очистіть від лушпиння та подрібніть його або протисніть через прес.
  3. У каструлю з товстим дном налийте трохи олії, додайте картоплю і помішуйте п’ять хвилин.
  4. Потім додайте до картоплі часник і деякий час помішуйте. Не смажте занадто довго, щоб він не підгорів.
  5. Пізніше вміст каструлі заливаємо водою або бульйоном з лавровим листом і варимо пів години.
  6. Тим часом приготуйте грінки з багета або булочок: просто наріжте хліб скибочками і обережно підсмажте на сухій сковороді.
  7. Подавайте суп гарячим із грінками.
  8. В кінці приготування досить приправити часниковий суп сіллю і перцем. Подавати ситне блюдо можна – як сказано в оригіналі – не тільки з грінками, але і з сиром або яйцем.

Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

понеділок, 9 червень 2025, 12:12

Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізн...

Будуть ідеальні! Чим змастити відбивні за годину до смаження

понеділок, 9 червень 2025, 11:15

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...