Чудово зігріває взимку: Рецепт чеського часникового супу із куркою

Часниковий суп – апетитна страва, яка здатна врятувати від застуди. Він надзвичайно популярний у Польщі та Чехії і має сподобатися всім, хто полюбляє пікантний смак! Ця страва ідеально підходить у прохолодні дні та вечори, яких так багато взимку. Традиційний рецепт цієї страви не складний, а інгредієнти – далекі від категорії вишуканостей. Саме простота і зачаровує у цій страві, зазначають Патріоти України.

За бажанням у цей суп можна додати тертий суп або яйце. Втім, кожна господиня завжди знайде, як вдосконалити будь-який рецепт.

Рецепт часникового супу

Час: 1 година
Порцій: 2

Інгредієнти:

  • велика головка часнику;
  • шість картоплин;
  • 1 літр курячого бульйону;
  • багет;
  • спеції (сіль, перець, лавровий лист).

Приготування:

  1. Картоплю почистіть і наріжте кубиками.
  2. Часник очистіть від лушпиння та подрібніть його або протисніть через прес.
  3. У каструлю з товстим дном налийте трохи олії, додайте картоплю і помішуйте п’ять хвилин.
  4. Потім додайте до картоплі часник і деякий час помішуйте. Не смажте занадто довго, щоб він не підгорів.
  5. Пізніше вміст каструлі заливаємо водою або бульйоном з лавровим листом і варимо пів години.
  6. Тим часом приготуйте грінки з багета або булочок: просто наріжте хліб скибочками і обережно підсмажте на сухій сковороді.
  7. Подавайте суп гарячим із грінками.
  8. В кінці приготування досить приправити часниковий суп сіллю і перцем. Подавати ситне блюдо можна – як сказано в оригіналі – не тільки з грінками, але і з сиром або яйцем.

Чим посипати дно форми для випічки, щоб шарлотка вийшла пишною

п’ятниця, 25 квітень 2025, 18:14

Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...

Господиням на замітку! Як засолити скумбрію, щоб було смачно без зайвих дій

п’ятниця, 25 квітень 2025, 17:13

Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...