Чудовий гарнір до м'яса та риби: Клопотенко поділився рецептом баклажанів на зиму із перцем та медом

"Баклажани на зиму – це чудовий гарнір до м'ясних і рибних страв. Мені подобається зробити грінки з викладеними зверху кільцями баклажана. Якщо ви, як і я, любите зимовий шашлик, то така закуска з баклажана просто ідеальне доповнення до нього", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Мій рецепт вийшов досить "пекучим", бо у складі й часник, і перець чилі. Ви ж можете регулювати кількість інгредієнтів, виходячи зі своїх смакових вподобань. Перед тим, як перейти до покрокового рецепта, розповім, які спеції відмінно поєднуються з баклажанами.

- Кинза, соєвий соус, коріандр, цукор, часник – все в одному рецепті. Спробуйте таке поєднання. Буде дуже смачно. Пам'ятайте про те, що соєвий соус сам по собі солоний, тому додатково сіль можна не використовувати.

- Баклажани в соусі теріякі – ще один варіант смачно приготувати цей овоч. Смак можна довести сіллю, меленим чорним перцем і насінням кунжуту.

- Орегано, коріандр, кріп, петрушка, сушені томати, базилік, паприка й мускатний горіх – можна спробувати і таке поєднання спецій для приготування баклажанів.

Інгредієнти на 1 л готового продукту:

1 кг баклажанів

150 мл соняшникової олії (+ для смаження овочів і змащування баклажанів)

1 ст. л. солі

4 лаврові листки

10 гілочок кропу

4 бутона гвоздики

1 ч. л. коріандру

5 ст. л. винного оцту

6 зубчиків часнику

1 перець чилі

2 ріпчасті цибулі

2 ст. л. меду

Приготування:

Візьміть два дека, застеліть пергаментним папером і викладіть порізані кружальцями баклажани. Змастіть баклажани соняшниковою олією за допомогою пензлика. Поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Далі візьміть 5 зубчиків часнику, 2 ріпчасті цибулі й 1 перець чилі та дрібно поріжте.

Відправте на пательню смажитися на соняшниковій олії до золотистого кольору цибулі.

Тепер візьміть запечені баклажани та перекладіть у миску, додайте засмажку з цибулі, часнику й перцю чилі, додайте 1 ст. л. солі, 2 ст. л. меду, 10 гілочок подрібненого кропу та 5 ст. л. винного оцту. Перемішайте.

Додайте в сотейник 150 мл соняшникової олії, 2 лаврові листки, 1 ч. л. коріандру, 4 бутони гвоздики і добре прогрійте.

Візміть стерильні банки та кришки. Розкладіть баклажани по двох 0,5 л банках, а зверху залийте соняшниковою олією зі спеціями. Зберігати необхідно в прохолодному місці".

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...