Чудовий обід у піст: Рецепт борщу з грибами та чорносливом

В українській кухні безліч варіантів приготування борщу. Хтось його готує із рибою, хтось із м’ясом, а ми ж сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт пісного борщу з грибами та чорносливом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • буряки - 400 г
  • капуста білокачанна - 400 г
  • картопля - 500 г
  • морква - 1 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • томатне пюре - 0,5 склянки
  • сушені гриби - 100 г
  • чорнослив - 100 г
  • вершкове масло - 1 ст. л.
  • борошно - 1 ст. л.
  • вода - 2 л
  • чорний мелений перець - за смаком
  • лавровий лист
  • оцет - 1 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • зелень петрушки чи кропу

Приготування:

Промийте гриби, відваріть до готовності та поріжте невеликими шматочками. Грибний відвар не виливайте, він ще згодиться.

Почистіть та поріжте соломкою буряк і трохи обсмажте на олії. Додайте до нього томатну пасту, прогрійте все на пательні і влийте склянку грибного відвару. Посоліть за смаком і тушкуйте до напівготовності. Перекладіть у окрему миску.

На окремій сухій пательні підсмажте борошно.

Почистіть та поріжте цибулю, моркву і корінь петрушки обсмажте на вершковому маслі. Додайте підсмажене борошно та перемішайте.

Промийте чорнослив та залийте на кілька хвилин гарячою водою.

У грибний відвар покладіть нарізані капусту та картоплю і доведіть до кипіння. Тепер додайте у каструлю підготовлені раніше гриби та чорнослив. Також на цьому етапі додайте лавровий лист, спеції, підсмажений буряк, тушковані цибулю з моркою. Варіть все на малому вогні до готовності.

Перед подваванням посипте страву нарізаною зеленню.

Джерело: ТСН.ua

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...