Чудовий обід у піст: Рецепт борщу з грибами та чорносливом

В українській кухні безліч варіантів приготування борщу. Хтось його готує із рибою, хтось із м’ясом, а ми ж сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт пісного борщу з грибами та чорносливом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • буряки - 400 г
  • капуста білокачанна - 400 г
  • картопля - 500 г
  • морква - 1 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • томатне пюре - 0,5 склянки
  • сушені гриби - 100 г
  • чорнослив - 100 г
  • вершкове масло - 1 ст. л.
  • борошно - 1 ст. л.
  • вода - 2 л
  • чорний мелений перець - за смаком
  • лавровий лист
  • оцет - 1 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • зелень петрушки чи кропу

Приготування:

Промийте гриби, відваріть до готовності та поріжте невеликими шматочками. Грибний відвар не виливайте, він ще згодиться.

Почистіть та поріжте соломкою буряк і трохи обсмажте на олії. Додайте до нього томатну пасту, прогрійте все на пательні і влийте склянку грибного відвару. Посоліть за смаком і тушкуйте до напівготовності. Перекладіть у окрему миску.

На окремій сухій пательні підсмажте борошно.

Почистіть та поріжте цибулю, моркву і корінь петрушки обсмажте на вершковому маслі. Додайте підсмажене борошно та перемішайте.

Промийте чорнослив та залийте на кілька хвилин гарячою водою.

У грибний відвар покладіть нарізані капусту та картоплю і доведіть до кипіння. Тепер додайте у каструлю підготовлені раніше гриби та чорнослив. Також на цьому етапі додайте лавровий лист, спеції, підсмажений буряк, тушковані цибулю з моркою. Варіть все на малому вогні до готовності.

Перед подваванням посипте страву нарізаною зеленню.

Джерело: ТСН.ua

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...