Чудовий обід у піст: Рецепт борщу з грибами та чорносливом

В українській кухні безліч варіантів приготування борщу. Хтось його готує із рибою, хтось із м’ясом, а ми ж сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт пісного борщу з грибами та чорносливом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • буряки - 400 г
  • капуста білокачанна - 400 г
  • картопля - 500 г
  • морква - 1 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • томатне пюре - 0,5 склянки
  • сушені гриби - 100 г
  • чорнослив - 100 г
  • вершкове масло - 1 ст. л.
  • борошно - 1 ст. л.
  • вода - 2 л
  • чорний мелений перець - за смаком
  • лавровий лист
  • оцет - 1 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • зелень петрушки чи кропу

Приготування:

Промийте гриби, відваріть до готовності та поріжте невеликими шматочками. Грибний відвар не виливайте, він ще згодиться.

Почистіть та поріжте соломкою буряк і трохи обсмажте на олії. Додайте до нього томатну пасту, прогрійте все на пательні і влийте склянку грибного відвару. Посоліть за смаком і тушкуйте до напівготовності. Перекладіть у окрему миску.

На окремій сухій пательні підсмажте борошно.

Почистіть та поріжте цибулю, моркву і корінь петрушки обсмажте на вершковому маслі. Додайте підсмажене борошно та перемішайте.

Промийте чорнослив та залийте на кілька хвилин гарячою водою.

У грибний відвар покладіть нарізані капусту та картоплю і доведіть до кипіння. Тепер додайте у каструлю підготовлені раніше гриби та чорнослив. Також на цьому етапі додайте лавровий лист, спеції, підсмажений буряк, тушковані цибулю з моркою. Варіть все на малому вогні до готовності.

Перед подваванням посипте страву нарізаною зеленню.

Джерело: ТСН.ua

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...