В українській кухні безліч варіантів приготування борщу. Хтось його готує із рибою, хтось із м’ясом, а ми ж сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт пісного борщу з грибами та чорносливом, зазначають Патріоти України.
Промийте гриби, відваріть до готовності та поріжте невеликими шматочками. Грибний відвар не виливайте, він ще згодиться.
Почистіть та поріжте соломкою буряк і трохи обсмажте на олії. Додайте до нього томатну пасту, прогрійте все на пательні і влийте склянку грибного відвару. Посоліть за смаком і тушкуйте до напівготовності. Перекладіть у окрему миску.
На окремій сухій пательні підсмажте борошно.
Почистіть та поріжте цибулю, моркву і корінь петрушки обсмажте на вершковому маслі. Додайте підсмажене борошно та перемішайте.
Промийте чорнослив та залийте на кілька хвилин гарячою водою.
У грибний відвар покладіть нарізані капусту та картоплю і доведіть до кипіння. Тепер додайте у каструлю підготовлені раніше гриби та чорнослив. Також на цьому етапі додайте лавровий лист, спеції, підсмажений буряк, тушковані цибулю з моркою. Варіть все на малому вогні до готовності.
Перед подваванням посипте страву нарізаною зеленню.
Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити...
Початок літа дарує нам не лише можливість насолоджуватися теплою погодою та сонцем, але й поласувати свіжими фруктами та ягодами, передають Патріоти України. Чорна смородина – корисна ягода для людини, яка містить вітамін С, клітковину та антиоксиданти...