Чудовий обід у піст: Рецепт борщу з грибами та чорносливом

В українській кухні безліч варіантів приготування борщу. Хтось його готує із рибою, хтось із м’ясом, а ми ж сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт пісного борщу з грибами та чорносливом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • буряки - 400 г
  • капуста білокачанна - 400 г
  • картопля - 500 г
  • морква - 1 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • томатне пюре - 0,5 склянки
  • сушені гриби - 100 г
  • чорнослив - 100 г
  • вершкове масло - 1 ст. л.
  • борошно - 1 ст. л.
  • вода - 2 л
  • чорний мелений перець - за смаком
  • лавровий лист
  • оцет - 1 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • зелень петрушки чи кропу

Приготування:

Промийте гриби, відваріть до готовності та поріжте невеликими шматочками. Грибний відвар не виливайте, він ще згодиться.

Почистіть та поріжте соломкою буряк і трохи обсмажте на олії. Додайте до нього томатну пасту, прогрійте все на пательні і влийте склянку грибного відвару. Посоліть за смаком і тушкуйте до напівготовності. Перекладіть у окрему миску.

На окремій сухій пательні підсмажте борошно.

Почистіть та поріжте цибулю, моркву і корінь петрушки обсмажте на вершковому маслі. Додайте підсмажене борошно та перемішайте.

Промийте чорнослив та залийте на кілька хвилин гарячою водою.

У грибний відвар покладіть нарізані капусту та картоплю і доведіть до кипіння. Тепер додайте у каструлю підготовлені раніше гриби та чорнослив. Також на цьому етапі додайте лавровий лист, спеції, підсмажений буряк, тушковані цибулю з моркою. Варіть все на малому вогні до готовності.

Перед подваванням посипте страву нарізаною зеленню.

Джерело: ТСН.ua

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:10

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...

Є секрет! Як з малої кількості фаршу зробити багато котлет

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:12

Перед вами стоїть завдання приготувати поживну вечерю. Ще вона має бути смачна, бо ж всі присутні мають наїстися. Але в холодильнику тільки залишки фаршу. Не встигли купити, зробити, подумати — це вже немає значення. Потрібно щось придумати, щоб котлет...