Чудовий смак та аромат: Клопотенко поділився рецептом салату із курячим філе та особливою заправкою

"Сьогоднішній мій рецепт – це поєднання солоних, свіжих та відварених інгредієнтів. Такий мікс смакує, на мою думку, просто чудово. Заправка на основі меду збалансує смак салату, а листя базиліку нададуть незрівнянного аромату", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Маю ще одну невеличку пораду. Краще готувати салат з курячим філе та медовою заправкою практично перед подачею до столу, аби томати не пустили сік. Куряче філе та моркву зваріть завчасно, а інші інгредієнти додавайте вже наприкінці.

ІНГРЕДІЄНТИ

Приготування

Куряче філе я обрав не дуже велике, вагою приблизно 300 г. Зріжте з філе плівки та зайвий жир. Покладіть м’ясо у каструлю та залийте водою, додайте 5 горошин духмяного перцю, дрібку солі та 4 лаврових листки. Варіть 20 хвилин після закипання, потім злийте воду і дайте м’ясу охолонути.

Морквину відваріть заздалегідь до м’якості. Я взяв 1 велику, ви можете використати 2 маленькі. Солоні огірки (2 шт.) наріжте однаковими невеличкими кубиками.

Коли куряче філе охолоне, його також наріжте кубиками. Аби м’ясо добре нарізалося, спочатку поріжте його на повздовжні смужки за волокнами, а тоді вже нарізайте кубиками поперек волокон. Тоді м’ясо не розпадеться.

Коли відварена морква охолоне, очистьте її від шкірки та наріжте спочатку напівкільцями, а потім розріжте і їх навпіл. Якщо нарізати моркву маленькими кубиками, її смак важче буде відчути у салаті.

Помийте 1 томат та наріжте його середніми кубиками. Я обрав червоний томат, але ви можете взяти будь-який сорт, головне – аби він був соковитим.

У велику миску викладіть нарізані огірки, курку, моркву та томати. Вичавіть сік ½ лимона. В мене був дуже соковитий лимон, тому я взяв половину, але якщо вам трапиться більш сухий, додайте трохи більше соку. Головне не додати забагато, щоб смак салату не вийшов закислим.

Влийте у миску до овочів та курки 1 ст. л. меду та 2 ст. л. олії, додайте сіль і перець до смаку. Акуратно перемішайте салат.

Ретельно помийте 2-3 гілочки базиліку та відділіть листочки від стебел. Додайте листочки у миску до салату або відразу у порційні тарілки, подрібнивши їх або й цілими.

Луганщина: окупанти штурмують Лисичанськ без форсування ріки - підтягнули "Сонцепьок"

четвер, 30 червень 2022, 23:32

Ворог продовжує активні наступальні дії на Лисичанському напрямку та намагається шляхом ураження подавити нашу оборону. Наразі противник веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії тривают

Росіяни передислокують понтонно-мостову техніку на Луганщині: є координати

четвер, 30 червень 2022, 23:24

Інформація, отримана місцевими джерелами "Правої Справи", була передана представникам розвідтовариств. Крім того, інформація щодо передислокації потнтонної техніки була озвучена мною під час прямих етерів на провідних телеканалах України. Ворог не прип...