Чудовий смак та допоможе схуднути: Рецепт оригінального стейку з цвітної капусти

Рецепт стейку з цвітної капусти

Цій страві особливо зрадіють вегетаріанці та ті, хто намагається схуднути. Вона має унікальний смак та при цьому зберігає корисні властивості овоча, зазначають Патріоти України.

Тож якщо ви любитель оригінальних страв та незвичайних поєднань – тоді точно оціните рецепт Сергія Башинського, шеф-кухаря ресторану Veranda on the river. Готувати стейк швидко та легко, а користі він принесе чимало.

Рецепт стейку з цвітної капусти

Інгредієнти

  • 1 головка цвітної капусти;
  • 100 мілілітрів 30% вершків;
  • 20 грамів бурякового фрешу;
  • 20 грамів пармезану;
  • 10 грамів соку глюкози;
  • 1 лист пак-чой;
  • 20 грамів сухарів тонкацу;
  • 20 грамів броколі;
  • 20 грамів оливкової олії;
  • сіль, перець до смаку.

Спосіб приготування

Крок 1. Очистьте капусту, помістіть у каструлю з окропом та варіть 7 хвилин. Після цього перекладіть капусту на форму для випікання, полийте оливковою олією та помістіть у духовку, розігріту до 180 градусів, на 12 хвилин. За цей час відваріть броколі протягом 2 хвилини.

Крок 2. Для приготування соусу прокип'ятіть вершки у сотейнику, додайте пармезан, сік глюкози, буряковий фреш, сіль та перець.

Крок 3. Для подачі вилийте соус на тарілку, викладіть капусту, посипте сухарями тонкацу та прикрасьте листом пак-чой і броколі.

Не робіть помилок! Як і скільки варити опеньки

середа, 12 листопад 2025, 17:30

Опеньки посідають особливе місце серед лісових дарів як одні з найпопулярніших і найулюбленіших грибів для тих, хто збирає їх восени. Їх високо цінують за приємний смак, універсальність у кулінарії та високу поживну цінність. Сезон збору опеньок щороку...

Молоко не для всіх: Кому варто відмовитися від цього продукту

середа, 12 листопад 2025, 8:15

Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...