Чудовий смак та допоможе схуднути: Рецепт оригінального стейку з цвітної капусти

Рецепт стейку з цвітної капусти

Цій страві особливо зрадіють вегетаріанці та ті, хто намагається схуднути. Вона має унікальний смак та при цьому зберігає корисні властивості овоча, зазначають Патріоти України.

Тож якщо ви любитель оригінальних страв та незвичайних поєднань – тоді точно оціните рецепт Сергія Башинського, шеф-кухаря ресторану Veranda on the river. Готувати стейк швидко та легко, а користі він принесе чимало.

Рецепт стейку з цвітної капусти

Інгредієнти

  • 1 головка цвітної капусти;
  • 100 мілілітрів 30% вершків;
  • 20 грамів бурякового фрешу;
  • 20 грамів пармезану;
  • 10 грамів соку глюкози;
  • 1 лист пак-чой;
  • 20 грамів сухарів тонкацу;
  • 20 грамів броколі;
  • 20 грамів оливкової олії;
  • сіль, перець до смаку.

Спосіб приготування

Крок 1. Очистьте капусту, помістіть у каструлю з окропом та варіть 7 хвилин. Після цього перекладіть капусту на форму для випікання, полийте оливковою олією та помістіть у духовку, розігріту до 180 градусів, на 12 хвилин. За цей час відваріть броколі протягом 2 хвилини.

Крок 2. Для приготування соусу прокип'ятіть вершки у сотейнику, додайте пармезан, сік глюкози, буряковий фреш, сіль та перець.

Крок 3. Для подачі вилийте соус на тарілку, викладіть капусту, посипте сухарями тонкацу та прикрасьте листом пак-чой і броколі.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...