Чи можна кидати гречку в окріп? Названо помилки, які припускають господині

Гречку можна кидати в окріп, хоча для більшості господинь цей спосіб приготування виглядає безглуздим. Тим часом, це найкращий і правильний спосіб варіння крупи, передають Патріоти України.

Подробиці

Коли гречка потрапляє відразу в киплячу воду, вона втрачає клейкість і не розкисає, як у холодній воді.

Гречка відноситься до круп, які дуже добре реагують на високу температуру.

Як варять гречку досвідчені господині

Каструлю ставлять на вогонь і коли підсолена вода закипить, висипають необхідну кількість гречаної крупи.

Зменшують вогонь та варять крупу під закритою кришкою 20 хвилин.

Нічого не треба перемішувати в процесі варіння і не відкривати кришку.

У каші повинні сформуватися парові проходи, які роблять кашу розсипчастою.

Важливо дотримуватися вірних пропорцій крупи і води: щоб каша вийшла розсипчастою. На склянку гречки потрібно півтори склянки води.

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...