Чи можна смажити на оливковій олії - помиляється половина господинь

Оливкова олія має величезну перевагу перед іншими рослинними аналогами. Від соняшникового чи ріпакового вона відрізняється не лише по смаковим якостям, а й по складу. Вважається дієтичним продуктом, виключно корисним і захищає від ряду важких захворювань. Але чи можна на ньому смажити, передають Патріоти України.

До складу оливкової олії входить до 85 % мононенасичених жирних кислот (антиоксиданти, поліфеноли тощо), що захищає організм від «поганого» холестерину та розвитку атеросклерозу, перешкоджає старінню організму та служить профілактикою розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Що кажуть експерти

Згоди немає. Одні кричать, що смажити потрібно тільки на оливковій олії, бо вона корисніша, інші доводять, що термічна обробка вбиває цю олію.

Але, на думку фахівців, якщо йдеться про олію Extra Virgin, то її краще використовувати для салатів та холодних соусів.

Смажити чи ні

Смажити на ньому можна, але зовсім непрості страви, які не вимагають тривалої обробки з високою температурою.

З усіх кулінарних смаколиків під такі параметри потрапляє, мабуть, лише яєчня.

В іншому випадку, все, що говорять противники смаження на оливковій олії, – правда.

При нагріванні олія Extra Virgin втрачає основну частину своїх корисних властивостей, за що так цінується дієтологами та прихильниками смачної та здорової їжі. До того ж, це дорого.

Винятком є тільки Olive Oil (100%), аРомасе olive oil взагалі використовують у фритюрі.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...