Чи можна заморожувати квашену капусту, щоб зберегти надовго

Морозильна камера – безперечно, зручний пристрій для зберігання різних заготовок на зиму, передають Патріоти України.

Морозильна камера може допомогти зі зберіганням такого продукту, як квашена капуста.

Подробиці

Користь та смак капусти залишаться незмінними, постраждає хіба що консистенція – капуста стане м’якшою.

Тому цей спосіб можна використовувати в тому випадку, якщо у вас немає можливості розмістити капусту в підвалі, а в холодильнику залишилося мало місця.

У морозильній камері вона може пролежати від 10 до 12 місяців. Головна умова – температура від –18 градусів та нижче.

Щоб заморозити квашену капусту, одразу після приготування помістіть нашаткований овоч у пакетики або контейнери такого об’єму, щоб її можна було використати за 1 раз.

При цьому виливати розсіл не потрібно – перелийте його в пляшку і зберігайте в холодильнику, а після того, як вийнята з морозилки капуста відтає, знову залийте її рідиною.

Зрозуміло, важливе в цій справі і правильне розморожування – діставайте овоч із холоду заздалегідь, після чого залиште на полиці холодильника, де капуста поступово відтає.

Порятунок від гіпертонії! З чим пити чай, щоб знизити тиск

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:30

Чай має багато корисних властивостей, зокрема, допомогає знімати головний біль, зменшувати запалення, впливати на сердечно-судинну систему та розслабити перед сном. Втім, варто знати, який саме напій варто пити в тому чи іншому випадку. Адже речовини, ...

Кардіологи б’ють на сполох - ця модна сіль може шкодити серцю

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:10

Кардіологи застерігають від надмірного використання модних видів солі —-морської, гімалайської, кельтської чи кошерної. Попри репутацію "натуральних" і "корисніших", вони можуть збільшувати споживання натрію, що шкодить серцю та підвищує ризик гіпертон...