Чи потрібно мити булгур? Названо помилки, яких припускаються господині при варінні

Булгур – корисна крупа, якій віддають перевагу прихильники правильного харчування, передають Патріоти України.

Це пшенична крупа, яку подрібнюють певним чином. Однак перед цією процедурою пшеницю не чистять, тому каша з булгура виходить особливо корисною.

Подробиці

Булгур це чудовий гарнір.

Крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, вона багата на клітковину, калій, залізо і магній.

Однак часто молоді та досвідчені господині сперечаються перед готуванням про те, чи варто мити таку крупу перед варінням.

Як зазначають досвідчені кулінари, булгур виробляється з термічною обробкою (ошпарюється окропом), тому крупу можна не промивати.

Це навіть краще для аромату каші. Надати більш насичений запах їй можна в тому випадку, якщо злегка обсмажити зерна на рослинній олії.

Якщо все ж таки є бажання промити крупу, то булгур можна покласти в сито і злегка промити під проточною водою. Після цього її слід висушити, щоб приготована каша була більш розсипчастою.

Джерело: ПростоВей

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...