Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та результату, який хочеться отримати, передають Патріоти України.

Подробиці

Багато хто звик попередньо обсмажити цибулю перед її використанням. Така проста процедура покращує смакові особливості продукту. Але при цьому потрібно враховувати, що при смаженні цибуля зменшується, а це значить, що котлети можуть вийти не досить пишними. Наприклад, якщо в рецепті вказано взяти 300 г цибулі, то її порцію можна збільшити.

Кулінари зазначають, що не завжди така добавка позитивно впливає на смак страви. Справа в тому, що разом із фаршем цибуля продовжить готуватися. У цьому випадку з’являється ймовірність, що цибуля згорить, а значить, м’ясне частування віддаватиме гіркотою.

Тому досвідчені кулінари рекомендують смажити цибулю перед додаванням у фарш тільки у двох випадках. Йдеться про приготування рибних котлет, які готуються швидше, через що цибуля підгорить, а також якщо страва тушкується у воді чи соусі. В інших ситуаціях краще використовувати сиру цибулю або змішувати в рівних пропорціях оброблені та свіжі шматочки овочів.

Лайфхак, який позбавить хімії та покращить смак магазинної курки

середа, 2 квітень 2025, 18:14

Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість, передають Патріот...

Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися

середа, 2 квітень 2025, 17:13

Варіння курячих яєць здається дуже простим завданням, проте багато хто стикається з тим, що вони погано чистяться. Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Через це вони важко піддаються чищенню, передають Патріоти Ук...