Велика кількість кухонної солі у раціоні негативно впливає на організм. Щоб покращити стан здоров’я, багато людей знижують вживання білого “порошку", передають Патріоти України.
Проте звичка їсти надто солону їжу дається взнаки: недосолена їжа може здатися дуже прісною. Але страві можна повернути звичний смак, не вдаючись до використання шкідливого харчового продукту. Справа в тому, що є корисна альтернатива солі.
Найкращим варіантом для заміни білої спеції є лимон або його сік.
Ці продукти не завдають шкоди організму і при цьому допомагають посилити смакові якості продуктів.
Лимонний сік чудово поєднується з рибними та м’ясними стравами, морепродуктами, різними салатами.
У деяких випадках цитрусовий може повністю замінити сіль.
Існує ще кілька цікавих варіантів. Сіль можна замінити й іншими кориснішими продуктами. Йдеться про якісний соєвий соус, морську капусту, трави, спеції і часник.
Дослідники з Медичної школи Університету Північної Кароліни з’ясували, що жирна їжа, типова для фастфуду, може порушити роботу пам’яті всього за кілька днів, передають Патріоти України. У статті, опублікованій у журналі Neuron, науковці пояснюють: післ...
Солодке - слабкість багатьох людей. Але чи є межа, після якої улюблені десерти перестають бути безпечними і перетворюються на загрозу для здоров’я? Лікарі й дієтологи одностайні: головне - знати норму, передають Патріоти України. За даними Всесвітньої ...