Чим замінити яйця у солоній та солодкій випічці - експерт поділилась секретом

Бувають випадки, коли для випічки яєць не виявилось під рукою. Однак, як виявилось їх з легкістю можна замінити іншими доступними інгредієнтами. Чим замінити яйця у солоній та солодкій випічці, розповіла Фудблогерка Аліна Вінар в Instagram, передають Патріоти України.

Експерт розповіла, що однією з найкращих альтернатив яйцям може стати фруктове або овочеве пюре: бананове, яблучне, гарбузове, сливове, кабачкове чи абрикосове. Орієнтовні пропорції: 3 ст. л. пюре = 1 яйце.

Також яйця можна замінити наступними продуктами:

  • Насіння льону: 1 яйце = 1 ст. л. меленого насіння + 3 ст. л. води;
  • Крохмаль: 1 яйце = 2 ст. л. крохмалю (кукурудзяний\картопляний);
  • Арахісове масло: 1 яйце = 3 ст. л. масла;
  • Агар-агар: 1 яйце = 1 ст. л. суміші + 1 ст. л. води;
  • Тофу: 1 яйце = 0, 25 склянки;
  • Соєве борошно: 1 яйце = 1 ч. л. соєвого борошна + 1 ст. л. води.

Окрім того, для початку вона радить спробувати замінити яйця банановим пюре у солодкій випічці, а у солоній – насінням льону. До того ж варто додавати розпушувач.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...