Чим замінити яйця у солоній та солодкій випічці - експерт поділилась секретом

Бувають випадки, коли для випічки яєць не виявилось під рукою. Однак, як виявилось їх з легкістю можна замінити іншими доступними інгредієнтами. Чим замінити яйця у солоній та солодкій випічці, розповіла Фудблогерка Аліна Вінар в Instagram, передають Патріоти України.

Експерт розповіла, що однією з найкращих альтернатив яйцям може стати фруктове або овочеве пюре: бананове, яблучне, гарбузове, сливове, кабачкове чи абрикосове. Орієнтовні пропорції: 3 ст. л. пюре = 1 яйце.

Також яйця можна замінити наступними продуктами:

  • Насіння льону: 1 яйце = 1 ст. л. меленого насіння + 3 ст. л. води;
  • Крохмаль: 1 яйце = 2 ст. л. крохмалю (кукурудзяний\картопляний);
  • Арахісове масло: 1 яйце = 3 ст. л. масла;
  • Агар-агар: 1 яйце = 1 ст. л. суміші + 1 ст. л. води;
  • Тофу: 1 яйце = 0, 25 склянки;
  • Соєве борошно: 1 яйце = 1 ч. л. соєвого борошна + 1 ст. л. води.

Окрім того, для початку вона радить спробувати замінити яйця банановим пюре у солодкій випічці, а у солоній – насінням льону. До того ж варто додавати розпушувач.

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...