Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде кориснішою, передають Патріоти України.
Половину масла в рецепті можна замінити без істотних збитків для кінцевого результату. Для цієї мети замість масла можна додати фруктове пюре. В результаті такої заміни, текстура випічки стане більш схожою на бісквіт, кекси стануть щільнішими. Але при цьому калорійність страви зменшиться помітно.
Добре для заміни підійде фруктове пюре для дитячого харчування без цукру чи пюре домашнього приготування. Пропорція такої заміни дуже проста: 100 г вершкового або рослинного масла замінюється 100 г фруктового пюре. Яблучне пюре найкраще підходить для випікання тортів, а гарбузове – при випіканні дріжджових булочок, хліба зі спеціями, тортів, млинців, кексів.
Для роботи нам знадобляться: 3 яблука, вода, ніж, блендер, каструля, кухонна дошка.
Для роботи нам знадобиться: каструля, ніж, кухонна дошка, блендер, гарбуз, вода.
Перекласти у банки. Охолодити. Закрити кришкою та відправити в холодильник. Використовувати при необхідності протягом 2-3 днів.
Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...
Хліб завжди є частиною щоденного раціону багатьох, але навколо нього існує чимало міфів та упереджень. Деякі вважають його головним винуватцем набору ваги, однак усе залежить від того, який саме хліб обирати, передають Патріоти України. Дієтологи нагол...