Такі помідори порадують і здивують усіх любителів маринованих овочів за святковим столом, а взимку — скрасять буденну їжу. Насичений ароматами спецій густий маринад, в якому ні грама цукру або оцту — все тільки натуральне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Привабливість у тому, що крім приголомшливого аромату яблучного соку, ми отримуємо природні цукри і природні кислоти з цього соку, які будуть виступати в ролі консервантів.
Додатково ми додамо сіль для пікантності. Взимку, після того, як ви з'їсте ці смачні помідори, у вас залишиться ароматний яблучний сік, який теж можна смачно використовувати: рекомендуємо стушкувати в ньому яке-небудь м'ясо або свинячу рульку.
Інгредієнти
на 1 банку 0,5 л:
Для цього рецепта рекомендуємо вибирати невеликі за розміром помідорчики або беріть помідори чері.
Яблучний сік можна використовувати свіжовичавлений, якщо у вас є соковижималка (найкраще підійдуть кисло-солодкі сорти яблук) або ж використовуйте сік, який продається в магазині.
Набір спецій для маринаду може бути різним — все залежить від вашого смаку. Гірчиця відмінно поєднується з яблуками, тому виключати її не рекомендуємо.
Приготування
1. Помийте помідори і підготуйте банки з кришками. Стерилізуйте їх зручним і звичним для вас способом, в рецепті — в мікрохвильовці. Кришки просто кип'ятіть в каструльці.
2. Помийте помідори, покладіть в банку. 300 г на півлітрову банку — це орієнтована вага. Чим дрібніше помідори, тим більше їх поміститься в банку.
3. Готуємо маринад.
4. Поки маринад доходить до кипіння, наріжте часник і розкладіть його по банках. Туди ж відправляйте по кілька горошин запашного перцю і по ложці цілозерновій гірчиці.
5. Залийте помідори киплячим маринадом і щільно закрутіть банки кришками. Остудити, перевернувши банки догори дном і укутавши в ковдру, а потім перенесіть в шафу чи комірчину на зберігання.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...