Такі помідори порадують і здивують усіх любителів маринованих овочів за святковим столом, а взимку — скрасять буденну їжу. Насичений ароматами спецій густий маринад, в якому ні грама цукру або оцту — все тільки натуральне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Привабливість у тому, що крім приголомшливого аромату яблучного соку, ми отримуємо природні цукри і природні кислоти з цього соку, які будуть виступати в ролі консервантів.
Додатково ми додамо сіль для пікантності. Взимку, після того, як ви з'їсте ці смачні помідори, у вас залишиться ароматний яблучний сік, який теж можна смачно використовувати: рекомендуємо стушкувати в ньому яке-небудь м'ясо або свинячу рульку.
Інгредієнти
на 1 банку 0,5 л:
Для цього рецепта рекомендуємо вибирати невеликі за розміром помідорчики або беріть помідори чері.
Яблучний сік можна використовувати свіжовичавлений, якщо у вас є соковижималка (найкраще підійдуть кисло-солодкі сорти яблук) або ж використовуйте сік, який продається в магазині.
Набір спецій для маринаду може бути різним — все залежить від вашого смаку. Гірчиця відмінно поєднується з яблуками, тому виключати її не рекомендуємо.
Приготування
1. Помийте помідори і підготуйте банки з кришками. Стерилізуйте їх зручним і звичним для вас способом, в рецепті — в мікрохвильовці. Кришки просто кип'ятіть в каструльці.
2. Помийте помідори, покладіть в банку. 300 г на півлітрову банку — це орієнтована вага. Чим дрібніше помідори, тим більше їх поміститься в банку.
3. Готуємо маринад.
4. Поки маринад доходить до кипіння, наріжте часник і розкладіть його по банках. Туди ж відправляйте по кілька горошин запашного перцю і по ложці цілозерновій гірчиці.
5. Залийте помідори киплячим маринадом і щільно закрутіть банки кришками. Остудити, перевернувши банки догори дном і укутавши в ковдру, а потім перенесіть в шафу чи комірчину на зберігання.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
Досвідчені господині знають, що приготувати холодець смачний, прозорий, ароматний і так, щоб загустів добре, не так просто. Але якщо користуватися порадами для приготування ідеального холодцю, то у вас точно вийде, передають Патріоти України. Бажано, ...
Кава – напій, спробувавши який одразу стаєш його поціновувачем. Її аромат, який бадьорить та смак, що закохує з першого ковтку. Є багато сортів кави – на будь-який смак. Й, звикнувши до того, який сподобавсь найбільше, іноді хочеться скуштувати новий с...