Cмачні мариновані помідори на зиму - без оцту і цукру в яблучному соку

Такі помідори порадують і здивують усіх любителів маринованих овочів за святковим столом, а взимку — скрасять буденну їжу. Насичений ароматами спецій густий маринад, в якому ні грама цукру або оцту — все тільки натуральне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Привабливість у тому, що крім приголомшливого аромату яблучного соку, ми отримуємо природні цукри і природні кислоти з цього соку, які будуть виступати в ролі консервантів.

Додатково ми додамо сіль для пікантності. Взимку, після того, як ви з'їсте ці смачні помідори, у вас залишиться ароматний яблучний сік, який теж можна смачно використовувати: рекомендуємо стушкувати в ньому яке-небудь м'ясо або свинячу рульку.

Інгредієнти

на 1 банку 0,5 л:

  • маленькі помідори — 300 г
  • яблучний сік — 300 г
  • сіль — 1 ч.л.
  • спеції — на свій смак (в рецепті 1 зубчик часнику, 3-4 горошини запашного перцю, 0,5 ч. л. порошку гірчиці і 1 ч.л. гірчиці в зернах)
Для цього рецепта рекомендуємо вибирати невеликі за розміром помідорчики або беріть помідори чері.
Яблучний сік можна використовувати свіжовичавлений, якщо у вас є соковижималка (найкраще підійдуть кисло-солодкі сорти яблук) або ж використовуйте сік, який продається в магазині.
Набір спецій для маринаду може бути різним — все залежить від вашого смаку. Гірчиця відмінно поєднується з яблуками, тому виключати її не рекомендуємо.

Приготування

1. Помийте помідори і підготуйте банки з кришками. Стерилізуйте їх зручним і звичним для вас способом, в рецепті — в мікрохвильовці. Кришки просто кип'ятіть в каструльці.

2. Помийте помідори, покладіть в банку. 300 г на півлітрову банку — це орієнтована вага. Чим дрібніше помідори, тим більше їх поміститься в банку.

3. Готуємо маринад.

  • Якщо ви використовуєте промисловий сік, вам потрібно просто відкрити пакет. Якщо яблучний фреш, додайте сік за допомогою соковидавлювача.
  • Сік влийте в каструльку і доведіть до кипіння. Протримаєте на вогні пару хвилин, щоб вляглася піна.
  • Залийте соком помідори в банках, прикрийте їх кришками, залиште на 10 хвилин прогрітися.
  • У каструльку, де нагрівався сік, всипте сіль і гірчичний порошок. Влийте сік з банок з помідорами і перемішайте. Відправляйте маринад на вогонь і доведіть його до кипіння.
  • У випадку з промисловим соком маринад вийде не таким каламутним, а якщо прибрати гірчичний порошок, то він і зовсім буде прозорим.

4. Поки маринад доходить до кипіння, наріжте часник і розкладіть його по банках. Туди ж відправляйте по кілька горошин запашного перцю і по ложці цілозерновій гірчиці.

5. Залийте помідори киплячим маринадом і щільно закрутіть банки кришками. Остудити, перевернувши банки догори дном і укутавши в ковдру, а потім перенесіть в шафу чи комірчину на зберігання.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...