Cмачні мариновані помідори на зиму - без оцту і цукру в яблучному соку

Такі помідори порадують і здивують усіх любителів маринованих овочів за святковим столом, а взимку — скрасять буденну їжу. Насичений ароматами спецій густий маринад, в якому ні грама цукру або оцту — все тільки натуральне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Привабливість у тому, що крім приголомшливого аромату яблучного соку, ми отримуємо природні цукри і природні кислоти з цього соку, які будуть виступати в ролі консервантів.

Додатково ми додамо сіль для пікантності. Взимку, після того, як ви з'їсте ці смачні помідори, у вас залишиться ароматний яблучний сік, який теж можна смачно використовувати: рекомендуємо стушкувати в ньому яке-небудь м'ясо або свинячу рульку.

Інгредієнти

на 1 банку 0,5 л:

  • маленькі помідори — 300 г
  • яблучний сік — 300 г
  • сіль — 1 ч.л.
  • спеції — на свій смак (в рецепті 1 зубчик часнику, 3-4 горошини запашного перцю, 0,5 ч. л. порошку гірчиці і 1 ч.л. гірчиці в зернах)
Для цього рецепта рекомендуємо вибирати невеликі за розміром помідорчики або беріть помідори чері.
Яблучний сік можна використовувати свіжовичавлений, якщо у вас є соковижималка (найкраще підійдуть кисло-солодкі сорти яблук) або ж використовуйте сік, який продається в магазині.
Набір спецій для маринаду може бути різним — все залежить від вашого смаку. Гірчиця відмінно поєднується з яблуками, тому виключати її не рекомендуємо.

Приготування

1. Помийте помідори і підготуйте банки з кришками. Стерилізуйте їх зручним і звичним для вас способом, в рецепті — в мікрохвильовці. Кришки просто кип'ятіть в каструльці.

2. Помийте помідори, покладіть в банку. 300 г на півлітрову банку — це орієнтована вага. Чим дрібніше помідори, тим більше їх поміститься в банку.

3. Готуємо маринад.

  • Якщо ви використовуєте промисловий сік, вам потрібно просто відкрити пакет. Якщо яблучний фреш, додайте сік за допомогою соковидавлювача.
  • Сік влийте в каструльку і доведіть до кипіння. Протримаєте на вогні пару хвилин, щоб вляглася піна.
  • Залийте соком помідори в банках, прикрийте їх кришками, залиште на 10 хвилин прогрітися.
  • У каструльку, де нагрівався сік, всипте сіль і гірчичний порошок. Влийте сік з банок з помідорами і перемішайте. Відправляйте маринад на вогонь і доведіть його до кипіння.
  • У випадку з промисловим соком маринад вийде не таким каламутним, а якщо прибрати гірчичний порошок, то він і зовсім буде прозорим.

4. Поки маринад доходить до кипіння, наріжте часник і розкладіть його по банках. Туди ж відправляйте по кілька горошин запашного перцю і по ложці цілозерновій гірчиці.

5. Залийте помідори киплячим маринадом і щільно закрутіть банки кришками. Остудити, перевернувши банки догори дном і укутавши в ковдру, а потім перенесіть в шафу чи комірчину на зберігання.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...