Бармак — це татарське печиво, яке схоже на рулетики з горіховою начинкою. У перекладі слово означає "палець", тому в народі воно відоме також під назвою "дамські пальчики", передають Патріоти України.
Для тіста:
Для начинки:
1. В просіяне борошно додаємо розм'якшене вершкове масло і рубаємо ножем в дрібну крихту. Так маса вийде повітряною, а готове печиво буде ніжним й розсипчастим. Якщо перетирати руками, масло швидко танутиме і тісто перетвориться на щільну грудку.
2. У сметану будь-якої жирності висипаємо ¼ ч.л соди і перемішуємо. Кислота погасить її, тому готове печиво вийде без присмаку соди. Сюди ж додаємо дрібку солі та ванільний цукор. Добре перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо еластичне тісто.
3. Загортаємо тісто у харчову плівку, щоб не обвітрилося, і прибираємо в холодильник на годину. За цей час масло застигне і тісто легко можна буде розкачати в тонкий корж перед випіканням.
4. На припорошений борошном стіл викладаємо кульку тіста і розкочуємо тонким шаром, товщиною не більше одного міліметра. Нерівні краї обрізаємо і ділимо на рівні квадрати.
5. Приготуємо начинку. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді і рубаємо ножем або подрібнюємо качалкою. До горіхів додаємо 80 г цукрового піску і 25 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішуємо масу.
6. У центр кожного квадрата викладаємо приблизно чайну ложку начинки і рівномірно розподіляємо, не доходячи до краю, щоб під час скручування начинка не випадала з печива. Після цього скручуємо трубочкою, краї не защипуємо. Перекладаємо готові трубочки на застелене пергаментом деко зрізом донизу.
7. Випікаємо 20 хвилин за температури 180°C. Готове остигле печиво "Бармак" посипаємо зверху цукровою пудрою.
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...
Ідеально підібране поєднання продуктів, що створює дійсно святкову страву, яка стане як головною стравою столу,так і головною прикрасою, передають Патріоти України. Червона морква надає цьому плову мальовничого вигляду. Барбарис і родзинки борються за...