Дасть заряд енергії! Ось яку спецію варто додавати до кави

Гастроентеролог і автор книги «Кулінарна книга з клітковиною «доктор Вілл Булсевич в одному зі своїх Instagram-відео поділився улюбленим способом зробити каву не тільки смачнішою, а й кориснішою — за допомогою спецій, передають Патріоти України.

«Хочеться надати каві пікантності? Ось що я додаю у свою ранкову чашку, щоб зарядити день енергією», — каже доктор Б., стоячи біля полиці зі спеціями в супермаркеті.

На першому місці - кориця. За його словами, це справжня база: солодкувата, універсальна і чудово поєднується з іншими прянощами. Її можна додавати як у саму гущу перед заварюванням, так і в готовий напій — результат у будь-якому разі порадує.

Якщо хочеться ще більше смаку і користі, Булсевич радить спробувати гарбузові спеції - ту саму ароматну суміш із кориці, імбиру, мускатного горіха і гвоздики. Смак, знайомий за осінніми лате з кав’ярень, легко відтворити вдома. І не потрібно чекати вересня — домашня пряна кава смакує в будь-яку пору року.

А ось його особистий must-have: тріо з кориці, куркуми та імбиру. «Ці спеції разом — просто диво», — каже доктор Б., додаючи, що трохи соєвого молока робить напій особливо ніжним.

Таке поєднання багате на антиоксиданти і допомагає впоратися із запаленнями, підтримувати здоров’я серця і полегшувати травлення. Куркума з імбиром давно відомі своїм зігрівальним і відновлювальним ефектом — їх навіть додають у чай і корисні шоти для імунітету.

Додавання спецій до кави — простий спосіб внести користь у щоденний ритуал. І не тільки для смаку: деякі прянощі дійсно працюють на благо кишківника і всього організму. Тож зазирніть до кухонної шафки, знайдіть улюблені спеції та сміливо експериментуйте. Ваше здоров’я скаже «дякую».

Є секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася

вівторок, 22 квітень 2025, 0:12

Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Якщо ви звикли...

Смакота! Хрумка картопля в духовці, яку з’їдять за 5 хвилин

понеділок, 21 квітень 2025, 23:35

Якщо ви хочете приготувати оригінальну картоплю в духовці зі смачною та хрумкою скоринкою, то зробіть це за рецептом, що вже став одним з улюбленим у цьому році, передають Патріоти України. Для приготування хрумкої картоплі потрібні такі інгредієнти:....