Десерт ще візантійських часів: Класичний рецепт справжнього яблучного струделя

Вважається, що струдель почали готувати ще за часів Візантії, а в Австрію рецепт страви привезли турки, які завоювали Відень. Перша європейська слава прийшла до десерту у 1696 році, коли його рецепт вийшов у віденській рукописній кулінарній книзі. Гурманам пропонувалося приготувати молочно-кремовий смаколик. До речі, видання і зараз зберігається у бібліотеці австрійської столиці. Статусності десерту додав загальноєвропейський Віденський конгрес, який зібрали у 1814 році після поразки Наполеона. Дипломати визначали нові кордони понівеченої війною Європи. А фірмовою стравою банкету став струдель. Страва стала візитівкою віденських кав'ярень, згодом почали готувати вже по всій країні, у Польщі, Німеччині та Західній Україні, інформують Патріоти України.

Як приготувати струдель з яблуками: рецепт

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

- Борошно просіяне - 250 г;
- Вода - 125 мл;
- Олія - 1,5 ст. л.;
- Сіль - 0,5 ч. Л.

Для начинки:

- Яблука - 700-800 г;
- Цедра і сік одного лимона;
- Сухарі панірувальні - 2 ст. л.;
- Цукор - 1-2 ст. л.;
- Сік лимонний - 2 ч. л.;
- Цукор ванільний або кориця - 1 ч. л.;
- Родзинки - 100 г;
- Ром - 1 ст. л.

Масло вершкове - для змащування форми і рулету.

Цукрова пудра - для присипки.

ЯК ГОТУВАТИ

У борошно додати сіль, перемішати. Зробити в середині поглиблення, влити у нього воду та олію. Ретельно замісити тісто, зверху змазати олією, накрити нагрітою мискою на 30 - 40 хвилин.

Яблука очистити і нарізати скибочками. Змішати з цедрою і лимонним соком, додати родзинку та ром.

Вершковим маслом змазати форму.

Тісто розкачати в тонкий пласт і розтягнути до прозорості.

Посипати тісто сухарями, викласти яблука, на них - цукор і ванільний цукор.

Звернути рулет, покласти його в змащену маслом форму. Зверху змастити розтопленим вершковим маслом.

Випікати при 190 ° С 35 хвилин. Готовий струдель посипати цукровою пудрою.

Наслідки можуть жахнути! Названо популярний продукт, який вбиває ваше здоров’я

субота, 6 вересень 2025, 18:15

Доданий цукор, що міститься у фастфуді та газованих напоях - це пряма загроза для здоров’я серця. Експерти попереджають, його споживання веде до стрибків тиску, що може закінчитися трагічними наслідками, включаючи інфаркт або передчасну смерть. Про це ...

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...