Дешево і дуже просто! Ікра з помідорів на зиму: Рецепт смачної намазки на бутерброди

Осінь - вдалий час робити запаси на зиму. У холодну пору року організму дуже потрібні вітаміни і мікроелементи, але овочі та фрукти коштують занадто дорого. Приготуйте для себе і близьких смачну намазку на бутерброди - ікру з помідорів, передають Патріоти України.

Ікра з помідорів

Інгредієнти:

  • 3 кг стиглих томатів
  • 2 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • 0,5 л соняшникової олії
  • 3 ч. л. оцту 9%
  • 3 ст. л. солі
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 5 лаврових листочків

Спосіб приготування:

Цибулю, моркву і помідори очистіть і вимийте. Наріжте довільними шматочками і все разом пропустіть через м'ясорубку. Змішайте овочеву масу з соняшниковою олією, додайте мелений перець, сіль і лавровий лист. Ретельно перемішайте в глибокій емальованій каструлі, накрийте кришкою і поставте на плиту.

З моменту закипання варіть ікру з помідорів на мінімальному вогні 2 години. Обов'язково помішуйте томатну масу час від часу. Влийте оцет і перемішайте. Розкладіть киплячу ікру з помідорів по стерилізованих банках і закатати. Після охолодження помістіть на зберігання в темне прохолодне місце. Смачного!

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...