Якщо ви любите квашену капусту, але не куштували квашений буряк, тоді саме час приготувати цю просту, але в той же час пікантну закуску, передають Патріоти України.
Заготовляти квашені буряки на зиму було прийнято ще у наших бабусь. Однак, закласти буряки в банки можна і в будь-яку іншу пору року. Зробити цю заготівлю зможе будь-яка господиня.Квашений буряк виходить і солодким, і в міру кислим. Після приготування буряк має постояти пару тижнів, і потім його можна буде вживати як закуску до будь-якого гарніру, замість салату.
Інгредієнти:
Буряк потрібно помити і нарізати брусочками або великими кубиками. Воду змішайте із сіллю і залийте цим розчином коренеплід.
Маринуйте буряки в глибокій каструлі або банці. Не заповнюйте ємність до краю буряком, тому що на поверхні утворюватиметься піна, яку потрібно буде час від часу знімати. Протягом двох тижнів буряк повинен стоять у теплому місці. Потім переставте закуску в холодильник
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...