Дешево і сердито: Як самостійно виготовити сир для піци з 3 інгредієнтів (відео)

Зазвичай домашня піца більш смачна та ситна. Однак, якщо у вас немає сиру, то це не проблема, адже його можна приготувати власноруч. Про це пише Hebbars Kitchen, передають Патріоти України.

Універсальним продуктом є сир, адже його можна додавати в салати, пасту та піцу. Його можна приготувати вдома і він не міститиме хімікатів та домішок. Для приготування домашнього твердого сиру потрібно:

  • 3 літри повного молока;
  • пів склянки оцту;
  • 1 столова ложка солі.

Для початку налийте в каструлю 3 літри молока та нагрійте його. Потім вимкніть вогонь і додайте пів склянки оцту, перемішуйте рівно 25 секунд, бо інакше сирна маса може зламатися.

Після цього накрийте каструлю кришкою і залиште молоко на 20 хвилин. За допомогою друшляка відцідіть сир.

До сироваткової води додайте 1 столову ложку солі й добре перемішайте. Нагрійте воду до 80 градусів та вимкніть вогонь. Покладіть туди сир і розмішайте його 5 разів.

Обережно відтисніть сир, щоб позбутися зайвої води. Повторіть процес перемішування та занурення ще раз 5 разів, поки сир не стане гладким.

Сир покладіть в миску і залийте крижаною водою та залиште на 2 хвилини. Зазначимо, що так сир повністю "схопиться". Сир загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на 2 години.

Після цього сир можна їсти. Смачного!

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...