
Пиріг з вчорашніх макаронів - відмінна страва, якою можна порадувати домашніх на сніданок. Для приготування бабки можна взяти готові макарони (навіть вчорашні), а можна приготувати їх самому, а потім запекти у формі пирога, зазначають Патріоти України.
Рецепт макаронної бабки ми знайшли в книзі-бестселері "Солодке печиво" найвідомішої української кулінарки Дарії Цвєк.
Якщо будете готувати з макаронів, їх знадобиться 500 грамів.
Замісіть тісто: з борошна, двох яєць і води зробіть круте тісто, тонко розкачайте. Зверху посипте борошном, скрутіть рулет, наріжте тонкі макарони і відваріть в злегка підсоленій воді.
Відцідіть макарони, промийте водою. Додайте в них вершкове масло, розтерті з цукром жовтки, збиті в піну білки, родзинки.
Акуратно перемішайте, перекладіть цю масу в змащену маслом форму і випікайте в духовці до готовності (близько 45 хвилин).
Дарія Яківна Цвєк (1909-2004) - авторка популярних книг з рецептами, серед яких "Солодке печиво", "До святкового столу", "У будні та свята", "Для гостей і сім'ї", "Нашим найменшим", "На добрий вечір", "Дітям і батькам".
Її книги ставали бестселерами - всього було продано понад 5 млн примірників. А книгу "Солодке печиво", з якої взято рецепт макаронної бабки, перевидавали дев'ять разів.
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...
Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...