Дешево та лагідно: Турецький рецепт смачнючих запечених баклажанів

Страва

Телеведучий і кулінарний експерт Григорій Герман поділився в своєму Instagram ще одним екзотичним рецептом — баклажанів по-турецьки, які називаються Імам баялди — Радість Імама, зазначають Патріоти України.

«По грошах — доступніше доступного, особливо зараз, коли баклажанчики дешеві. Ловіть момент, за хвіст баклажана!» — написав Герман.

Інгредієнти:
  • Баклажани — 4 шт
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Солодкий перець — 5 шт
  • Помідори — 4 шт
  • Часник — 1 головка
  • Оливкова олія — 50 мл
  • Петрушка
  • Горішки (кедрові або інші на ваш смак) — щіпка
  • Цукор / перець / сіль — за смаком
Приготування:
  1. Лук нарізають півкільцями. Перець нарізається тонкими короткими смужками. Помідори обрізаються — береться тільки м'ясиста частина.
  2. Чиститься та дрібно нарізається весь часник. З баклажанів очищається шкірка та робиться один поздовжній надріз від хвостика до середини синенького.
  3. На вогонь ставляться каструля та сковорода. У першій — обсмажуються у фритюрі самі баклажани. У другій — обсмажується цибуля, всього хвилин п'ять. Але через три хвилини додається трохи солі. Нне для смаку, а щоб цибуля віддала сік і була м'якше. Туди ж додається цукор — для карамелізації.
  4. Дивимося на баклажани — вони повинні стати золотистими, після чого дістаються.
  5. До цибулі відправляється нарізаний солодкий перець — ще хвилини на чотири. Потім помідори — ще плюс чотири хвилини. Додається трохи солі та цукру, кедрові горішки, чорний перець. У фіналі — ще на 4 хвилини — закидається часник. Начинка готова.
  6. У розріз баклажана обережно вкладається начинка. Після цього вони запікаються хвилин десять при 200 градусах.

Господиням на замітку! Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

понеділок, 20 січень 2025, 10:13

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...