Дешевша та смачніша, ніж магазинна: Рецепт домашньої нутели з волоськими горіхами (відео)

1946 року власник пекарні в італійському місті Альба П’єтро Ферреро випустив партію шоколадної пасти у вигляді батончиків, загорнутих у фольгу. Щоб заощадити на продуктах та дорогому шоколаді, він використовував фундук. А 1964 року на прилавках з’явилася відома нам шоколадна Nutella у скляних баночках. Попри доступність, багато кулінарів намагаються відтворити смак улюблених ласощів вдома, використовуючи лише корисні продукти, зазначають Патріоти України.

Приготувати нутелу вдома можна не тільки з фундуком, але і з будь-якими іншими горіхами. Для шоколадної пасти смакують кеш'ю або волоські горіхи, головне – ретельно їх подрібнювати.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки підсушених волоських горіхів
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка молока
  • 2 ст. л. какао
  • 2 ст. л. вершкового масла

Покроковий рецепт:

1. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді. Так готова шоколадно-горіхова паста набуде приємного аромату. Подрібнюємо горіхи в м’ясорубці.

2. У каструлю з товстим дном закладаємо одразу всі інгредієнти: горіхи, цукор, какао, молоко та вершкове масло. Перемішуємо та ставимо на повільний вогонь.

3. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи. Варимо близько 10 хвилин. За цей час маса стане густішою. Якщо хочете, щоб домашня нутела вийшла більш густою, уварюйте її до потрібної консистенції – орієнтуйтесь на свої продукти та бажаний результат.

4. Охолоджену пасту пересипаємо в банки і зберігаємо в холодильнику. Домашня нутела смакує до млинців, панкейків, вафель, кексів та круасанів.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...