Дієтичні "яблучні хмаринки": Легкий десерт, легкий рецепт

"Друзі, сьогодні ми з вами приготуємо дуже смачний та корисний десерт з яблук - "яблучні хмаринки". Моя сім'я його просто обожнює! Цей десерт дуже легкий в приготуванні, може зберігатися в холодильнику до п'яти діб, а головне - майже не містить цукру! Тож він точно не зіпсує вам фігуру напередодні свят", пише Кондитерка та телеведуча Ліза Глінська

Інгредієнти

• 1,2 кг яблук (бажано кислих сортів)

• 100 г цукру (за бажанням) (4 ст. л. з гіркою)

• 30 г желатину (2 ст. л. з гіркою)

• 150 мл води (3/4 склянки)

• ванільний цукор або кориця (за бажанням)

• лимонна кислота (1/5 ч. л.)

Приготування

Об'єднуємо желатин з водою та лишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.

Яблука потрібно помити, очистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками. Краще оберіть яблука кислих сортів.

Запікаємо яблука в духовці при температурі 170 градусів 15-20 хвилин або в мікрохвильовій печі 10 хвилин.

До гарячих яблук додаємо цукор, ваніль або ванільний цукор та лимонну кислоту. Перемішуємо та пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції. В гаряче пюре додаємо желатинову масу та перемішуємо. Та знову пробиваємо занурювальним блендером.

Накриваємо харчовою плівкою "в контакт" та лишаємо при кімнатній температурі, щоб пюре охолонуло, а потім ставимо в холодильник на 5 годин.

Дістаємо пюре з холодильника та перекладаємо в чашу комбайна та починаємо збивати вінчиком. Маса має посвітлішати та збільшитись в об'ємі. Збиваємо на великих обертах.

Беремо будь-яку форму, змащуємо всередині рослинною олією та викладаємо у форму харчову плівку, щоб легше було дістати десерт з форми. Викладаємо у форму збиту яблучну масу та розрівнюємо її. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 4-5 годин.

Дістаємо десерт, нарізаємо на шматочки та смакуємо.


Є секрет! Що досвідчені господині додають до дерунів, щоб вони не чорніли

середа, 14 травень 2025, 17:13

Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...

ТОП-2 хитрощі, які допоможуть м’ясо зробити більш м’яким

середа, 14 травень 2025, 16:12

Жорстке м’ясо без попередньої підготовки приготувати на гідному рівні не під силу жодному кулінару. Тому кухарями було розроблено особливі хитрощі, які допоможуть подолати можливі труднощі, передають Патріоти України. Достатньо правильно замаринувати п...