Дієтичні "яблучні хмаринки": Легкий десерт, легкий рецепт

"Друзі, сьогодні ми з вами приготуємо дуже смачний та корисний десерт з яблук - "яблучні хмаринки". Моя сім'я його просто обожнює! Цей десерт дуже легкий в приготуванні, може зберігатися в холодильнику до п'яти діб, а головне - майже не містить цукру! Тож він точно не зіпсує вам фігуру напередодні свят", пише Кондитерка та телеведуча Ліза Глінська

Інгредієнти

• 1,2 кг яблук (бажано кислих сортів)

• 100 г цукру (за бажанням) (4 ст. л. з гіркою)

• 30 г желатину (2 ст. л. з гіркою)

• 150 мл води (3/4 склянки)

• ванільний цукор або кориця (за бажанням)

• лимонна кислота (1/5 ч. л.)

Приготування

Об'єднуємо желатин з водою та лишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.

Яблука потрібно помити, очистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками. Краще оберіть яблука кислих сортів.

Запікаємо яблука в духовці при температурі 170 градусів 15-20 хвилин або в мікрохвильовій печі 10 хвилин.

До гарячих яблук додаємо цукор, ваніль або ванільний цукор та лимонну кислоту. Перемішуємо та пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції. В гаряче пюре додаємо желатинову масу та перемішуємо. Та знову пробиваємо занурювальним блендером.

Накриваємо харчовою плівкою "в контакт" та лишаємо при кімнатній температурі, щоб пюре охолонуло, а потім ставимо в холодильник на 5 годин.

Дістаємо пюре з холодильника та перекладаємо в чашу комбайна та починаємо збивати вінчиком. Маса має посвітлішати та збільшитись в об'ємі. Збиваємо на великих обертах.

Беремо будь-яку форму, змащуємо всередині рослинною олією та викладаємо у форму харчову плівку, щоб легше було дістати десерт з форми. Викладаємо у форму збиту яблучну масу та розрівнюємо її. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 4-5 годин.

Дістаємо десерт, нарізаємо на шматочки та смакуємо.


Як вибрати якісну розчинну каву: ТОП-5 ознак, що не підведуть

неділя, 27 липень 2025, 11:12

Розчинна кава - зручний варіант для тих, хто хоче швидко збадьоритися. Але за зручністю часто ховається різниця у якості, яка може вплинути не лише на смак, а й на здоров’я. Як відрізнити добрий продукт від сурогату . пояснюємо простими словами, переда...

Цей продукт у вашому холодильнику реально покращує зір - і це не морква!

неділя, 27 липень 2025, 9:30

Багато людей досі вірять, що морква - головний продукт для зору. Проте нові дослідження показують: це поширений міф, передають Патріоти України. Опитування, проведене серед 2000 дорослих, виявило — хоча більшість розуміє, що харчування впливає на зір, ...