"Друзі, сьогодні ми з вами приготуємо дуже смачний та корисний десерт з яблук - "яблучні хмаринки". Моя сім'я його просто обожнює! Цей десерт дуже легкий в приготуванні, може зберігатися в холодильнику до п'яти діб, а головне - майже не містить цукру! Тож він точно не зіпсує вам фігуру напередодні свят", пише Кондитерка та телеведуча Ліза Глінська
• 1,2 кг яблук (бажано кислих сортів)
• 100 г цукру (за бажанням) (4 ст. л. з гіркою)
• 30 г желатину (2 ст. л. з гіркою)
• 150 мл води (3/4 склянки)
• ванільний цукор або кориця (за бажанням)
• лимонна кислота (1/5 ч. л.)
Об'єднуємо желатин з водою та лишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
Яблука потрібно помити, очистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками. Краще оберіть яблука кислих сортів.
Запікаємо яблука в духовці при температурі 170 градусів 15-20 хвилин або в мікрохвильовій печі 10 хвилин.
До гарячих яблук додаємо цукор, ваніль або ванільний цукор та лимонну кислоту. Перемішуємо та пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції. В гаряче пюре додаємо желатинову масу та перемішуємо. Та знову пробиваємо занурювальним блендером.
Накриваємо харчовою плівкою "в контакт" та лишаємо при кімнатній температурі, щоб пюре охолонуло, а потім ставимо в холодильник на 5 годин.
Дістаємо пюре з холодильника та перекладаємо в чашу комбайна та починаємо збивати вінчиком. Маса має посвітлішати та збільшитись в об'ємі. Збиваємо на великих обертах.
Беремо будь-яку форму, змащуємо всередині рослинною олією та викладаємо у форму харчову плівку, щоб легше було дістати десерт з форми. Викладаємо у форму збиту яблучну масу та розрівнюємо її. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 4-5 годин.
Дістаємо десерт, нарізаємо на шматочки та смакуємо.
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...