Діти будуть у захваті! Ніжна запіканка - без цукру, масла і муки

Сирна запіканка, більше нагадує за смаком чізкейк. Виходить дуже і дуже смачно, без борошна і масла, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир домашній – 400 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сметана або йогурт – 60 г;
  • мед або цукровий сироп – 80 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 60 г;
  • сіль, ваніль за смаком;
  • ягоди будь-які за смаком – 100 г.

Процес приготування сирної запіканки

Духовку включаємо на 180 градусів, форму для запікання краще беріть 24 \ 11 см і змащуємо її маслом і присипаємо борошном.

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Сир змішуємо зі сметаною і яйцями, сіллю, ваніліном, медом або цукровим сиропом і крохмалем. Вимішуємо масу блендером до однорідності.

Порада: якщо у вас немає ніякого крохмалю, тоді замінюємо його на борошном за смаком.

Викладаємо масу в форму. Розрівнюємо і за смаком додаємо свіжі або заморожені ягоди – полуницю, вишню, малину і т.д. Можна взяти і шматочки фруктів.

Випікаємо близько 25 – 30 хвилин до золотистого кольору до рум’яності.

Залишаємо запіканку у формі остигати і тільки потім дістаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Можна приготувати маленькі запіканки в формочках, таке дітям точно сподобається.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...